Fordeler med tekstilkanaler


Chemical and corrosion resistant

Motstand mot kjemikalier og korrosjon

TEXAIR bruker materialer som er kjemisk resistente og ikke reagerer med de fleste luftbårne komponenter for å produsere sine tekstilkanaler. For bruk i aggressive miljøer eller i anlegg med høye materialkrav bruker TEXAIR imidlertid spesielle tekstiler. For eksempel er et materiale laget av 100 % polyester uten blandinger eller tilsetningsstoffer tilstrekkelig motstandsdyktig mot stoffer som syntetisk saltsyre, kjemisk ren svovelsyre og ammoniumklorid, slik at det kan brukes i ventilasjonssystemer i sponproduksjonsanlegg. Egenskapene til våre produkter gjør det også mulig for oss å produsere materiale for rørledninger eller å påføre et spesielt belegg med en spesifikk kombinasjon av egenskaper. På denne måten kan bedrifter få et skreddersydd materiale som best tåler det aggressive miljøet de opererer i. Dette gir kunden et skreddersydd rørsystem for hver unike type anlegg, slik at de ikke er avhengige av standardløsninger som pålegges av markedet.

Neutral to magnetic and electric fields

Nøytral mot magnetiske og elektriske felt

En av egenskapene til antistatiske stoffer er trykket som skapes av den elektrostatiske ladningen som følge av friksjon av luftpartikler. Siden rørmaterialer hovedsakelig er dielektriske, brukes stoffer laget av karbonfilamenter for å fjerne den statiske ladningen fra rørene. Dette gjør det mulig for kunden å bruke slike kanaler i applikasjoner der det er behov for ytterligere krav til eksplosjonsbeskyttelse.

Nonflammable

Ikke brennbart

Selskapet legger særlig vekt på utvikling og integrering av nye typer stoffer med forskjellige egenskaper. For eksempel kan et fleksibelt, brannbestandig materiale med et spesielt silikonbelegg tåle temperaturer på opptil 380 °C og kan brukes i rørledninger i anlegg med spesielle krav. I så måte overgår materialets egenskaper de grunnleggende kravene til G1- og B1-brannsikre materialer, slik at kunden ikke trenger å iverksette ytterligere brannsikringstiltak i rørledningene.

Antibacterial properties

Antibakterielle egenskaper

Den antibakterielle effekten ble oppnådd ved å legge til spesielle egenskaper til stoffet ved å innlemme spesielle garn (bakteriostatisk eller antibakteriell) i materialet. Innholdet av antibakterielle garn varierer fra 5 til 99 % av det totale stoffvolumet og kan omfatte komponenter som triklosan, rent sølv eller sølvioner, sølvzeolitter (sølv basert på uorganisk keramikk), kobberoksider og uorganiske sølv- og sinkbindinger. Bruken av slike materialer gjør det mulig å forlenge stoffdiffusorens levetid mellom operasjonene.

Installation flexibility

Fleksibilitet ved installasjon

TEXAIR tilbyr et bredt utvalg av rør i forskjellige standardstørrelser og geometrier. For rom med lav takhøyde anbefaler vi for eksempel halvsirkulære kanaler; for tak som ikke har plass til systemer, anbefaler vi segmenterte eller sektorkanaler. Denne variasjonen lar deg velge den mest praktiske og kostnadseffektive formen og layoutalternativet, uansett sted.

broad temperature range: From -50°C to 380°C

Kan brukes over et bredt temperaturområde fra -50 °C til 380 °C.

TEXAIR har materialer med et bredt spekter av forbrukeregenskaper. Ettersom forholdene som tekstilkanaler kan brukes under varierer mye, har hver type tekstil som brukes sitt eget temperaturområde. Dette gjør det mulig for kundene å velge den mest passende løsningen for deres anlegg, i stedet for å betale for mye for et alternativ som passer alle.

Light-weight

Lett

Tekstilrørledninger er lettere enn metallrørledninger. Materialet har en maksimal tetthet på rundt 600 g/m², så gjennomsnittsvekten på en løpemeter rør er vanligvis mindre enn et kilo. Dette gjør at de kan festes til selvbærende strukturer der bruk av tradisjonelle systemer ville være uaktuelt. Bruken av tekstilkanaler gjør det dermed mulig å lage et komplett ventilasjonssystem på ethvert sted, uten å begrense kunden.

Environment-friendly

Miljøvennlig

Miljøvennlig Materialene som brukes i produksjonen er hygienisk sertifisert, testet og godkjent; de forårsaker ikke allergiske reaksjoner og er derfor helt trygge og egnet for bruk i et bredt spekter av miljøer. Dette gjør at bruken av tekstilkanaler kan utvides ytterligere i områder der det tidligere ble brukt metallkanaler.

Low-cost

Lave kostnader

TEXAIR-kanaler sikrer effektiv luftdistribusjon uten ekstra dyre distribusjonsenheter. I tillegg gjør slike kanaler det mulig for kundene å redusere budsjettene betydelig på grunn av enkel installasjon og lavere material- og komponentkostnader sammenlignet med galvaniserte kanaler. Når de brettes og pakkes, er deres samlede dimensjoner mye mindre, noe som reduserer logistikkostnadene. Tekstilkanaler krever ikke mange av elementene som kreves i tradisjonelle systemer, spesielt luftfordelingselementer (diffusorer, anemostater, rister osv.), lyddempere, mange fester og tilkoblingsdeler samt fester.

Convenient assembly: dissassembly and ease of installation

Enkel montering: demontering og enkel installasjon

En av hovedfordelene med tekstilkanaler er den enkle installasjonen. I denne forbindelse kan kundene spare opptil 90% sammenlignet med tradisjonelle metallsystemer. Og med tanke på at ethvert ventilasjonssystem må vedlikeholdes og rengjøres med jevne mellomrom, gir den enkle demonteringen og påfølgende installasjonen tekstilkanaler en klar fordel i forhold til galvaniserte motstykker.

Easy-to-repair

Enkel å montere

Ethvert segment i TEXAIR-rørledninger kan enkelt byttes ut. Dette sikres av den enkle glidelåsmekanismen. Hvis et rørledningssegment av en eller annen grunn plutselig må skiftes ut, kan kunden enkelt gjøre det selv uten å ringe en monteringsorganisasjon.

Compatible

Kompatibel

Disse rørene kan enkelt kobles til metallrør i et enkelt, kombinert system. Et beslag er utstyrt på kanalen for montering til tilførselsledningen og kan brukes til å koble tekstilsystemet til en hvilken som helst endeform eller konfigurasjon. Dette er veldig praktisk ettersom ingen spesialformede elementer trenger å lages på kundens side.

Balance

Balanse

Som et resultat av luftstrømmen krever kanalene ingen ytterligere tiltak for å gjenopprette luftstrømningsbalansen. Kunden får et ferdig forberedt, balansert system når det gjelder luftstrøm og trykk. Av denne grunn trenger ikke kunden å justere systemet på nytt etter installasjon.

Hygiene

Hygiene

Tekstilkanaler kan brukes med høyere lufthastigheter enn metallkanaler og har en glatt innvendig overflate. TEXAIR-kanaler akkumulerer derfor ikke et støvlag under drift. Hele systemet, inkludert alle passasjer og svinger, er laget av stoff og kan derfor rengjøres og vaskes i vaskemaskin uten begrensninger. Som et resultat er beløpet som kundene vil kunne spare på fremtidig vedlikehold også en klar fordel med tekstilkanaler.

Lengthy service life: 10 years or more

Estetikk

Luftkanaler kan forbedre og diversifisere interiørdesign. Dette er en annen fordel med TEXAIR. Avhengig av kundens interiør, kan vi tilby et utvalg av forskjellige konstruksjonsstiler og et bredt spekter av farger. I tillegg kan kanaler med neonbelysning og dets unike utseende gi anlegget ditt et eksklusivt preg. Denne designløsningen vil utvilsomt tiltrekke flere besøkende til anlegget ditt.

Aesthetics

Lang levetid: 10 år eller mer

Tekstilkanalene er laget av sertifiserte materialer som kjennetegnes av høy styrke og slitestyrke. Kanalene tåler et stort antall vaskesykluser i en vaskemaskin. Hvis bruksbetingelsene overholdes korrekt, skal levetiden til tekstilkanalene overstige 10 år. I mellomtiden, gitt at folk rengjør tradisjonelle systemer så sjelden som mulig på grunn av kostnadene, er tekstilkanaler det mest passende alternativet også fra et driftsmessig synspunkt.