Sammenligning av stoff og metall luftkanal

I dag har ventilasjonsutstyrsindustrien ennå ikke sluttet å utvikle seg, og beveger seg stadig fremover, som et resultat av at det bokstavelig talt årlig dukker opp nye teknologier og utviklinger som gjør det mulig å forbedre luftfordelingssystemer og prosesser. Så nå øker stoffkanaler populariteten i VVS-markedet, som gradvis fortrenger metallkanaler. Og nedenfor kan du finne en detaljert sammenligning av luftkanaler av metall og stoff, samt en diskusjon av forskjellene og funksjonene til begge systemene.

Sammenligning av kostnadene for luftkanaler av tekstil og metall

I følge statistikken vi fikk ved å sammenligne ventilasjonsprosjekter hos forskjellige bedrifter, er prisene for metallkanaler 30% høyere enn for tilsvarende tekstilkanaler. Prisene inkluderer installasjonsarbeid, tilbehør og selve produktet.

Ventilasjonstype Logistikk, lagring Last, installasjon Vedlikehold Utstyrs- og vedlikeholdskostnader, EUR
Transitt Tilførsel Avtrekk Luftkanaler Logistikk, lagring Installasjon Vedlikehold Total kostnad
Luftkanaler av metall
Luftkanaler av metall
Luftkanaler av metall
356 m3 14 600 kg Spesialisert selskap 85 138 1 956 32 252 3 120 Maksimal kostnad
122 466
Luftkanaler av metall
Tekstil
luftkanaler TEXAIR
Luftkanaler av metall
171 m3 7 100 kg Spesialisert selskap, vaskeri 48 040 1 023 18 255 2 357 Besparelse 43 %
69 675
Tekstil
luftkanaler TEXAIR
Tekstil
luftkanaler TEXAIR
Luftkanaler av metall
37 m3 1 900 kg Spesialisert selskap, vaskeri 39 268 479 7 921 489 Besparelse 61 %
48 157
Tekstil
luftkanaler TEXAIR
Tekstil
luftkanaler TEXAIR
Tekstil
luftkanaler TEXAIR
3,4 m3 775 kg Klesvask 38 908 279 3 743 346 Besparelse 65 %
43 276

Beregning gjort på forespørsel fra en entreprenør som et alternativt budsjett til konvensjonelle galvaniserte metallkanaler. De er nå våre kunder.

Den totale lengden på transittluftkanaler – 430 m.Den totale lengden på de perforerte (fordelende) luftkanalene – 712 m.

Sammenligning av funksjonene til metall- og tekstilkanaler

La oss sjekke kanalens funksjoner for å gjøre det mest effektive valget mellom stoff- og metallkanaler.

Funksjon for sammenligningen Luftkanaler av tekstil Luftkanaler av metall
Luftfordeling Den jevne fordelingen av luft er en viktig egenskap ved tekstilkanaler. Luftstrømmer fordeles jevnt gjennom rommet gjennom diffusorene på grunn av muligheten til å påføre perforeringer med forskjellige diametre over hele kanalens overflate. Størrelsen og arealet på perforeringene beregnes ut fra egenskapene til hvert enkelt rom. Det er ikke mulig å styre lufthastigheten gjennom standard diffusorer i stålkanalene.
Utkast av luft En annen viktig egenskap ved tekstilkanalene er at det ikke er trekk i luften, fordi mikroperforering er påført tekstilkanalene, som luften passerer gjennom med svært lav hastighet. Utkast til luften på produksjonen er årsaken til ubehag og helsefare for personlig. Så denne typen utkast er den virkelige vanskeligheten med metallkanalene som bruker.
Bruk og vedlikehold For rengjøring av tekstildiffusorene, bare ta av dem og vask i en vanlig industriell vaskemaskin. Stoffet mister ikke sine egenskaper og egenskaper etter vask. Metallsystemer er svært vanskelige (og dyre) å avinstallere og installere for hver rengjøring, og du må også desinfisere den når den hang. For slikt arbeid må du bruke kjemikalier til kanalens indre vegger under forhold med høyt trykk. Denne typen arbeid utføres av spesialutdannet personale med bruk av dyrt utstyr, noe som øker kostnadene for service av metallluftkanalen betydelig.
Montering og demontering Strukturens lette vekt er grunnen til at stoffkanaler er montert på kabler eller føringsprofiler, noe som gjør at de kan festes til forskjellige overflater uten å endre bygningens strukturelle elementer.

Stoffluftkanalen er koblet til en kabel eller føring med en spesiell stoffoppheng, som lar deg justere installasjonshøyden på systemet i ethvert område. Spesielle plastholdere lar deg flytte systemet langs hele lengden på rommet og utføre installasjon og demontering av strukturen fra ett punkt.

På grunn av sin tunge vekt monteres metallluftkanalene bare på bærende konstruksjoner eller på konstruksjoner forsterket med metallarmering, som skaper en ekstra belastning på bygningen. Før installasjon av metallluftkanalene må du være sikker på at overflaten, systemet skal festes, er pålitelig nok. Vekten av selve ventilasjonsstrukturen vanskeliggjør alle prosessene for levering og installasjon.

Hvis metallluftkanaler allerede er installert, vil det være en ekstremt tidkrevende operasjon å fjerne dem fra ventilasjonssystemet. I motsetning til tekstilluftkanaler kan ikke metallkanaler fjernes fra ett praktisk punkt.

Tilpasset design Tekstilluftkanaler er i stand til å passe til interiørdesignet. Dette er en annen fordel med TEXAIR-systemer. Avhengig av kundens interesser kan vi tilby et utvalg av forskjellige designalternativer og et bredt spekter av farger. Og våre luftkanaler med neonbelysning er i stand til å gi objektet ditt et element av eksklusivitet med sitt unike utseende. Denne designløsningen vil utvilsomt gi økt oppmerksomhet fra besøkende til ethvert rom. Luftkanaler av metall er preget av et monotont «livløst» utseende, som er i stand til å vekke følelser av melankoli og fortvilelse. Eventuelle alternativer for kreativ eller til og med kunstnerisk visuell utforming av slike luftkanaler er nær null.
Utgifter Når du har tekstilkanaler, trenger du ikke tradisjonelle rister, da tekstiler allerede inkluderer tilpassede luftfordelingselementer uten unødvendige støyeffekter.

Levering av tekstilkanaler til installasjonsområdet krever også betydelig lavere økonomiske kostnader enn for metallkanaler.

Arbeidet med metallkanaler øker kostnadene i forhold til tekstilalternativer på hvert trinn av arbeidet.

Det inkluderer kostnadene for hver komponent i systemet, og kostnadene for installasjon, levering og alle andre operasjoner for installasjon og vedlikehold av kanalen.

Vekt Tekstilkanaler har en mye lettere vekt enn metallkanaler.

Materialets maksimale tetthet er omtrent 600 g/m², og det er grunnen til at gjennomsnittsvekten til en løpemeter med luftkanaler vanligvis ikke overstiger ett kilo.

Det gjør at kanaler kan festes til selvbærende strukturer, der bruk av tradisjonelle systemer er uakseptabelt.

Metallkanalens relativt tunge vekt gjør det vanskelig å transportere, montere og installere på stedet.

I tillegg legger tunge luftkanaler ekstra belastning på bygningens tak.

Kondens og tilhørende problemer En annen fordel med tekstilkonstruksjoner er at det ikke er noen risiko for kondens. På grunn av stoffets egenskaper og perforeringen dannes det ikke fuktighet på overflater, noe som er en jord for utseendet til forskjellige mikroorganismer. Kondens i metallrør er et stort problem. På grunn av strukturens natur dannes kondens på overflatene av ståldiffusorer, noe som over tid fører til korrosjon og utseende av mikroorganismer. Hvis produksjonen din er forbundet med behovet for å utstyre et rent rom, anbefaler ikke eksperter installasjon av metallkanaler.
Korrosjonsbestandighet For produksjon av luftkanaler bruker TEXAIR materialer som er kjemisk resistente og inerte mot de fleste komponenter i luften. Og for bruk i aggressive miljøer, eller i bedrifter der det stilles økte krav til materialenes egenskaper, bruker TEXAIR spesielle stoffer. Til tross for at vi prøver å bruke legeringer som er minst utsatt for korrosjon i metallkanaler, har dette korrosjonsproblemet ikke blitt fullstendig overvunnet.
Støygenerering Stoffluftkanaler kjennetegnes først og fremst ved fravær av brum og vibrasjoner under arbeid. Metallkanaler er preget av vibrasjoner og deres spesielle brum under arbeidet, og det går ikke på den beste måten for å påvirke tilstanden til mennesker i nærheten av luftkanalene. Og vibrasjoner skader bygninger og reduserer påliteligheten til selve kanalen.
Støydemping Støyen som skapes av viften og luftstrømmen avbrytes av tekstilkanalene selv, på grunn av deres støyabsorberende egenskaper. Metallet er ikke i stand til å absorbere støyen som genereres av luftstrømmen og ventilasjonsenheten. Så det anbefales ikke å installere slike diffusorer i rom der folk jobber.
Brannmotstand Luftkanalen kan være laget av fleksibelt brannbestandig materiale med et spesielt silikonbelegg som tåler temperaturer opp til 380 ° C. Luftkanaler av metall, til tross for at de ikke brenner, kan fortsatt deformeres under påvirkning av brann.
Hygienevennlig Tekstilluftkanaler kan arbeide med høyere lufthastigheter enn metall og har en glatt indre overflate. Det er grunnen til at det ikke dannes noe støvlag i luftkanalene under bruk. Stoffene som brukes i produksjonen har et hygienisk sertifikat, testet og godkjent, forårsaker ikke allergiske reaksjoner, og er henholdsvis helt trygge og er egnet for bruk i forskjellige anlegg. En potensielt farlig situasjon er at et metallkanalsystem skaper et område der gnagere eller insekter kan slå seg ned. Dette skjer ofte hvis du ikke har regelmessig desinfisering.i tillegg kan skadedyr lett bevege seg rundt i lokalene gjennom metallkorridoren.
Temperaturområde Fra -50 °C til +380 °C Fra -30 °C til +200 °C
Levetid Levetiden til tekstilluftkanaler er mer enn 10 år hvis du følger bruksreglene. Luftkanaler av metall begynner å ruste etter 3-5 års aktiv bruk.
Motstand mot fysiske skader Stoffluftkanalen kan lett skades med en skarp gjenstand. Metallkanaler har høy mekanisk styrke
Enkel å reparere Til tross for stoffets styrke, kan det oppstå mekaniske skader under arbeidet med luftkanalen. I dette tilfellet vil det være nok å bare sy opp det skadede området, og systemet vil fortsette å fungere normalt. Hvis en metallkanalseksjon er skadet, er det nødvendig å demontere strukturen og reparere skaden, og noen ganger endre den skadede delen.

Kanaldesign og materialer

Luftkanalen er et spesielt kanalsystem. Dens design forutsetter tilstedeværelsen av ventiler som støtter bevegelse av luft i ønsket retning. Det er luftkanalene for å flytte luft til rommet (forsyningsventilasjonssystem) eller ut av rommet (eksos). Tilfør de som er laget for konstant tilførsel av frisk luft, og eksos for rettidig avhending av brukt luft.

Som regel er det to typer luftkanaler – metall og stoff. De skiller seg ikke bare i produksjonsmåten, men også i funksjonene ved installasjon og drift.

Tekstilkanaler

Stoffkanaler er laget av høyteknologiske stoffer med spesielle fysiske og kjemiske egenskaper som er valgt for hvert enkelt prosjekt i samsvar med systemets formål og driftsforhold. Stoffluftkanaler, avhengig av kundens krav, kan lages i forskjellige lengder, former og farger. Bruken av tekstiler i konstruksjonen av luftkanaler begynte for rundt 30 år siden, og slike løsninger begynte å bli mye brukt de siste 10 årene.

Kanaler av metall

Metall er et tradisjonelt materiale for produksjon av luftkanaler for ventilasjonssystemer både i industrianlegg og i boligbygg. Vanligvis brukes stål til produksjonen (svart, galvanisert, rustfritt). Svart stål brukes oftest til industrielle luftkanaler, fordi dette materialet skiller seg ut for sine høye indikatorer for brannmotstand og holdbarhet. De fysiske egenskapene til dette metallet garanterer høy stivhet i strukturen, og tettheten til en slik luftkanal sikres ved sveisede sømmer.

Luftkanal av metall eller stoff – som er bedre å velge i finalen?

Som et resultat av en komparativ analyse av luftkanaler av metall og tekstil, er åpenbare fordeler på siden av tekstilluftfordelingssystemer. Stoffluftkanaler er en utmerket erstatning for gammeldags klumpete metallkonstruksjoner. På grunn av stoffets egenskaper, konstruksjonens letthet, enkel installasjon og vedlikehold, kan du få et unikt system som i nesten alle parametere er mange ganger bedre enn metallkonstruksjoner og reduserer økonomiske kostnader. Og dette er selv om ikke alle fordelene og egenskapene til stoff- og metalldiffusorer har blitt vurdert.

Og erfaringen fra verdens ledende merkevarer – produsenter av forskjellige produkter, som stadig bestemmer spørsmålet om å utstyre sine anlegg med nye ventilasjonssystemer – bekrefter det faktum at tekstilkanaler i dag har vunnet konkurransen med metall i alle retninger av sammenligningene.

Warning: Undefined variable $args in /home/o/olilweb/wp-texair.olilweb.beget.tech/public_html/wp-content/themes/testik-5ae13f/single-textile-ventilation.php on line 98 Warning: Trying to access array offset on value of type null in /home/o/olilweb/wp-texair.olilweb.beget.tech/public_html/wp-content/themes/testik-5ae13f/single-textile-ventilation.php on line 98

Dette kan interessere deg