Përparësitë e kanaleve të pëlhurës


Chemical and corrosion resistant

Rezistenca kimike dhe korrozioni

TEXAIR përdor materiale që janë kimikisht rezistente dhe nuk reagojnë me shumicën e komponentëve të ajrit për të prodhuar kanalet e tij prej pëlhure. Megjithatë, për përdorim në mjedise agresive ose në bimë me kërkesa të larta materiale, TEXAIR përdor pëlhura të veçanta. Për shembull, një material i bërë nga 100% poliestër pa përzierje ose aditivë është mjaftueshëm rezistent ndaj substancave të tilla si acidi klorhidrik sintetik, acidi sulfurik kimikisht i pastër dhe kloruri i amonit, duke e lejuar atë të përdoret në sistemet e ventilimit në impiantet e prodhimit të çipave. Vetitë e produkteve tona na lejojnë gjithashtu të prodhojmë materiale për tubacione ose të aplikojmë një shtresë të veçantë me një kombinim specifik të vetive. Në këtë mënyrë, kompanitë mund të marrin një material të personalizuar që i reziston më së miri mjedisit agresiv në të cilin ato operojnë. Kjo i ofron klientit një sistem tubacionesh të personalizuara për çdo lloj impianti unik, në mënyrë që të mos jetë i varur nga zgjidhjet standarde të imponuara nga tregu.

Neutral to magnetic and electric fields

Neutral ndaj fushave magnetike dhe elektrike

Një nga vetitë e pëlhurave antistatike është presioni i krijuar nga ngarkesa elektrostatike që rezulton nga fërkimi i grimcave të ajrit. Meqenëse materialet e tubacioneve janë kryesisht dielektrike, pëlhurat e bëra nga filamente karboni përdoren për të hequr ngarkesën statike nga tubacioni. Kjo i lejon klientit të përdorë kanale të tilla në aplikime ku nevojiten kërkesa shtesë për mbrojtjen nga shpërthimi.

Nonflammable

E padjegshme

Kompania vë theks të veçantë në zhvillimin dhe integrimin e llojeve të reja të pëlhurave me veti të ndryshme. Për shembull, një material fleksibël, rezistent ndaj zjarrit me një shtresë të veçantë silikoni mund të përballojë temperaturat deri në 380°C dhe mund të përdoret në tubacione në objekte me kërkesa të veçanta. Në këtë aspekt, vetitë e materialit tejkalojnë kërkesat thelbësore për materialet rezistente ndaj zjarrit G1 dhe B1, në mënyrë që klienti të mos ketë nevojë të marrë masa shtesë për mbrojtjen nga zjarri në tubacionet e tij.

Antibacterial properties

Vetitë antibakteriale

Efekti antibakterial u arrit duke shtuar veti të veçanta në pëlhurë duke inkorporuar fije speciale (bakteriostatike ose antibakteriale) në material. Përmbajtja e fijeve antibakteriale varion nga 5 deri në 99% të vëllimit të përgjithshëm të pëlhurës dhe mund të përfshijë përbërës të tillë si triclosani, jonet e argjendit të pastër ose argjendi, zeolitet e argjendit (argjendi i bazuar në qeramikë inorganike), oksidet e bakrit dhe lidhjet inorganike të argjendit dhe zinkut. Përdorimi i materialeve të tilla bën të mundur zgjatjen e jetëgjatësisë së difuzorit të pëlhurës midis operacioneve.

Installation flexibility

Fleksibiliteti i instalimit

TEXAIR ofron një përzgjedhje të gjerë tubash në madhësi dhe gjeometri të ndryshme standarde. Për shembull, për dhoma me tavane të ulëta, ne rekomandojmë kanale gjysmërrethore; për tavanet që nuk mund të strehojnë sisteme, ne rekomandojmë kanale të segmentuara ose sektoriale. Kjo shumëllojshmëri ju lejon të zgjidhni formën dhe paraqitjen më të përshtatshme dhe me kosto efektive, pavarësisht nga vendi.

broad temperature range: From -50°C to 380°C

Mund të përdoret në një gamë të gjerë temperaturash nga -50°C deri në 380°C

TEXAIR ka materiale me një gamë të gjerë të vetive konsumatore. Meqenëse kushtet në të cilat kanalet e pëlhurës mund të përdoren ndryshojnë shumë, çdo lloj pëlhure e përdorur ka gamën e vet të temperaturës. Kjo i lejon klientët të zgjedhin zgjidhjen më të përshtatshme për faqen e tyre, në vend që të paguajnë më shumë për një opsion të vetëm.

Light-weight

Lehtë

Tubacionet prej pëlhure janë më të lehta se tubacionet metalike. Materiali ka një densitet maksimal prej rreth 600 g/m², kështu që pesha mesatare e një metri linear kanali është zakonisht më pak se një kilogram. Kjo i lejon ata të bashkohen me strukturat vetë-mbështetëse ku përdorimi i sistemeve tradicionale do të ishte jashtë diskutimit. Përdorimi i kanaleve prej pëlhure bën kështu të mundur krijimin e një sistemi të plotë ventilimi në çdo vend, pa kufizuar klientin.

Environment-friendly

Miqësore me mjedisin

Miqësore ndaj mjedisit Materialet e përdorura në prodhim janë të çertifikuara, testuar dhe miratuar në mënyrë higjienike; ato nuk shkaktojnë reaksione alergjike dhe për këtë arsye janë plotësisht të sigurta dhe të përshtatshme për përdorim në një gamë të gjerë mjedisesh. Kjo lejon që përdorimi i kanaleve prej pëlhure të zgjerohet më tej në zonat ku janë përdorur më parë kanalet metalike.

Low-cost

Çmim i ulët

Kanalet TEXAIR sigurojnë shpërndarje efikase të ajrit pa pajisje shtesë të shtrenjta shpërndarjeje. Përveç kësaj, kanale të tilla lejojnë klientët të reduktojnë ndjeshëm buxhetet e tyre për shkak të instalimit të tyre të lehtë dhe kostove më të ulëta të materialeve dhe komponentëve në krahasim me kanalet e galvanizuar. Kur palosen dhe paketohen, dimensionet e tyre të përgjithshme janë shumë më të vogla, gjë që redukton kostot e logjistikës. Kanalet e tekstilit nuk kërkojnë shumë nga elementët që kërkohen në sistemet tradicionale, veçanërisht elementët e shpërndarjes së ajrit (difuzorë, anemostat, grila, etj.), silenciatorë, shumë lidhëse dhe pjesë lidhëse si dhe fiksime.

Convenient assembly: dissassembly and ease of installation

Montim i lehtë: çmontim dhe instalim i lehtë

Një nga avantazhet kryesore të kanaleve të tekstilit është instalimi i tyre i lehtë. Në këtë drejtim, klientët mund të kursejnë deri në 90% në krahasim me sistemet tradicionale metalike. Dhe duke pasur parasysh se çdo sistem ventilimi duhet të servisohet dhe të pastrohet periodikisht, çmontimi i lehtë i tij dhe instalimi i mëvonshëm u jep kanaleve të pëlhurës një avantazh të qartë ndaj homologëve të galvanizuar.

Easy-to-repair

Lehtë për tu rregulluar

Çdo segment në tubacionet TEXAIR mund të zëvendësohet lehtësisht. Kjo sigurohet nga mekanizmi i thjeshtë i fiksimit të zinxhirit. Nëse befas, për ndonjë arsye, një segment i tubacionit duhet të zëvendësohet, klienti mund ta bëjë këtë lehtësisht vetë pa thirrur një organizatë montimi.

Compatible

E përputhshme

Këta tuba mund të lidhen lehtësisht me tuba metalikë në një sistem të vetëm, të kombinuar. Një pajisje është siguruar në kanal për montim në linjën e furnizimit dhe mund të përdoret për të lidhur sistemin e tekstilit me çdo formë ose konfigurim fundor. Kjo është shumë e përshtatshme pasi nuk ka nevojë të bëhen elementë të formës së veçantë nga ana e klientit.

Balance

Bilanci

Si rezultat i rrjedhës së ajrit, kanalet nuk kërkojnë ndonjë masë shtesë për të rivendosur ekuilibrin e rrjedhës së ajrit. Klienti furnizohet me një sistem plotësisht të përgatitur, të balancuar përsa i përket fluksit dhe presionit të ajrit. Për këtë arsye, klienti nuk ka nevojë të ri-rregullojë sistemin pas instalimit.

Hygiene

Higjiena

Kanalet prej pëlhure mund të operohen me shpejtësi ajri më të lartë se kanalet metalike dhe kanë një sipërfaqe të brendshme të lëmuar. Prandaj, kanalet TEXAIR nuk grumbullojnë një shtresë pluhuri gjatë funksionimit. I gjithë sistemi, duke përfshirë të gjitha kalimet dhe kthesat e tij, është prej pëlhure dhe për këtë arsye mund të pastrohet dhe lahet në një makinë larëse pa kufizime. Si rezultat, shuma që klientët do të mund të kursejnë në mirëmbajtjen e ardhshme është gjithashtu një avantazh i qartë i kanalizimit të pëlhurës.

Lengthy service life: 10 years or more

Estetike

Kanalet e ajrit mund të përmirësojnë dhe diversifikojnë dizajnin e brendshëm. Ky është një tjetër avantazh i TEXAIR. Në varësi të brendësisë së klientit, ne mund të ofrojmë një zgjedhje të stileve të ndryshme të ndërtimit dhe një gamë të gjerë ngjyrash. Përveç kësaj, kanalizimi me ndriçim neoni dhe pamja e tij unike mund t’i japin objektit tuaj një ndjesi ekskluzive. Kjo zgjidhje e projektimit padyshim që do të tërheqë më shumë vizitorë në objektin tuaj.

Aesthetics

Jetë e gjatë: 10 vjet ose më shumë

Kanalet prej pëlhure janë bërë nga materiale të çertifikuara të karakterizuara nga qëndrueshmëri e lartë dhe rezistencë ndaj gërryerjes. Kanalet mund të përballojnë një numër të madh ciklesh larëse në një makinë larëse. Nëse kushtet e përdorimit respektohen saktë, jetëgjatësia e kanaleve të pëlhurës duhet të kalojë 10 vjet. Ndërkohë, duke qenë se njerëzit pastrojnë sistemet tradicionale sa më rrallë për shkak të kostos, kanalet prej pëlhure janë opsioni më i përshtatshëm edhe nga pikëpamja operative.