Beregning og design av tekstilkanaler

De viktigste faktorene som tas i betraktning ved utforming av tekstilkanaler

For beregning av stoffluftkanaler bruker vi det enhetlige verktøyet TEXAIR-S. Siden hvert tekstilkanaldistribusjonssystem beregnes for hvert enkelt, spesifikke anlegg, teknologiske mål og parametrene til det studerte utstyret, tar vi på designstadiet hensyn til følgende faktorer: temperaturen på den tilførte luften, temperaturen på luften i anlegget, overtrykket, hastigheten på luften i kanalen, avstanden til arbeidsområdet, anleggets konfigurasjon og andre komponenter. Ved hjelp av TEXAIR-S beregner ingeniørene den optimale luftkanaldiameteren og den optimale diameteren for de perforerte hullene samt mengden av dem og kanalens plassering i forhold til aksene og opphengsdetaljene. Dette gir et grunnlag for den relative lufthastigheten i arbeidssonen.

Det enhetlige programvareverktøyet TEXAIR-S gjør det mulig å modellere luftfordelingssystemet med hensyn til formålet. Ved luftoppvarming og -kondisjonering er bevegelsen av luftstrømmene annerledes, så vi må ta hensyn til alle termodynamiske parametere for å unngå lagdeling (stratifisering) og luftdøde soner på forskjellige høyder i anlegget.

Ved visse anlegg er det på grunn av de teknologiske prosessene nødvendig med lokal soneinndeling av luftstrømmer; i mellomtiden må det ofte slippes ut økte luftmengder samtidig som kravene til lufthastighet i arbeidssonen overholdes. Det enhetlige programvareverktøyet TEXAIR-S gjør det mulig å utføre de tilsvarende beregningene og velge de riktige utslippskomponentene for systemet.

Utslipp av varmeenergi gjennom luftekanaler i tekstilmaterialer

Hovedkravet som stilles til tekstilkanaler er en kontinuerlig, jevn luftstrøm i hele linjens lengde. Og TEXAIR-luftkanaler håndterer dette målet på mirakuløst vis.

Imidlertid, hvis linjen er betydelig lang, kan luften som passerer langs tekstilkanalen miste varmeenergi på grunn av varmetap forårsaket av en forskjell i temperaturen på luften som tilføres og luften som befinner seg i anlegget. Dermed vil lufttemperaturen i tekstilluftkanalen avvike fra temperaturen ved endesegmentet.

Dette kan sees i grafikk nr. 1, som viser en 60 meter lang kanal bestående av 6 like lange segmenter.

Distribusjon av varmeenergi med kontinuerlig luftstrøm

For å sikre jevn fordeling av varmeenergien, må luftstrømmen økes i forhold til varmetapene langs hele kanalens lengde, som vist i grafikk nr. 2.

Luftutslipp for jevn energidistribusjon

Hvis lengden på linjen ikke er stor eller den har en kompleks konfigurasjon, vil soneluftfordeling være det beste alternativet for optimal kjøling eller oppvarming.

Trykk

Prinsippet om kontinuerlig statisk trykk ligger til grunn for den tekstile luftfordelingens driftsprinsipp. Takket være det kunne vi oppnå jevn luftfordeling langs hele systemets lengde.

Fordi lufthastigheten reduseres inne mot enden av kanalen, observeres en resulterende økning i statisk trykk. Det er av denne spesifikke grunnen at vi tar hensyn til denne størrelsen i designfasen for å sikre lik fordeling av arealet langs hele lengden av linjen.

Det anbefalte statiske tallet som anbefales av TEXAIRs eksperter er mellom 60 og 500 Pa. Men siden aspirasjonssystemene opererer på et mye høyere trykknivå, beregner vi også slike prosjekter.

Valg av luftkanalens diameter

Tekstilkanalens diameter velges basert på to hovedparametere: luftstrømmen og den nødvendige strømningshastigheten i kanalen. Denne hastigheten er vanligvis regulert av SNiP-konstruksjonsreglene og forskriftene for metallkanaler, men for tekstilkanaler kan den øvre grensen for lufthastighetstallet økes, siden mengden støy de avgir er betydelig lavere enn for metall. Den akseptable lufthastigheten for tekstilkanaler er fra 6 til 10 m/s.

Warning: Undefined variable $args in /home/o/olilweb/wp-texair.olilweb.beget.tech/public_html/wp-content/themes/testik-5ae13f/single-textile-ventilation.php on line 98 Warning: Trying to access array offset on value of type null in /home/o/olilweb/wp-texair.olilweb.beget.tech/public_html/wp-content/themes/testik-5ae13f/single-textile-ventilation.php on line 98

Dette kan interessere deg