Lett brennbare luftkanaler for næringsmiddelindustrien

Næringsmiddelindustribedrifter har spesielt strenge krav til utstyret og materialene de bruker. Dette gjelder ikke bare materialene som er kontraktsfestet med produktene, men også hjelpesystemene som gjør det mulig for ventilasjonen å fortsette. Et av disse kravene er brennbarhetsgruppen.

Inntil nylig, for å holde tritt med etterspørselen, brukte mange europeiske produsenter et glassfibermateriale med et polyuretanbelegg i produksjonen av luftkanaler, som tilsvarte brennbarhetsgruppen G1. Men dessverre hadde materialet noen iøynefallende feil: det var mindre motstandsdyktig mot dynamiske belastninger (lav slitestyrke), det hadde partikkeltransport av glassfiberen i luftkanalen inn i anlegget (til tross for det dobbeltsidige belegget), og kunne ikke behandles eller plasseres i en vaskemaskin. Det andre og tredje punktet er uakseptabelt for næringsmiddelindustrien.

Med TEXAIR StiF-materialet er disse problemene nå en saga blott. Dette 100% polyeterfibermaterialet er fritt for feilene som er iboende i glassfiber. Det kan vaskes i vaskemaskin, mangler partikkeltrekk (egnet for rene anlegg), har null luftgjennomtrengelighet og kommer med en glatt indre overflate.

G1-sertifikatet bekrefter brennbarhetstestene.

Materialet har også et sertifikat for bruk i næringsmiddelindustrien.