Предности на каналите од ткаенина


Chemical and corrosion resistant

Отпорност на хемикалии и корозија

TEXAIR користи материјали кои се хемиски отпорни и не реагираат со повеќето компоненти во воздухот за да ги произведат неговите канали од ткаенина. Меѓутоа, за употреба во агресивни средини или во растенија со високи барања за материјали, TEXAIR користи специјални ткаенини. На пример, материјал направен од 100% полиестер без примеси или адитиви е доволно отпорен на супстанции како што се синтетичка хлороводородна киселина, хемиски чиста сулфурна киселина и амониум хлорид, што му овозможува да се користи во системите за вентилација во погоните за производство на чипови. Својствата на нашите производи исто така ни овозможуваат да произведуваме материјал за цевководи или да нанесеме специјален слој со специфична комбинација на својства. На овој начин, компаниите можат да добијат прилагоден материјал кој најдобро ќе ја издржи агресивната средина во која работат. Ова му нуди на купувачот систем за цевки прилагоден за секој уникатен тип на објект, за да не биде зависен од стандардните решенија наметнати од пазарот.

Neutral to magnetic and electric fields

Неутрален на магнетни и електрични полиња

Едно од својствата на антистатичките ткаенини е притисокот создаден од електростатското полнење што произлегува од триењето на воздушните честички. Бидејќи материјалите за цевки се главно диелектрични, ткаенините направени од јаглеродни нишки се користат за отстранување на статичкиот полнеж од цевководот. Ова му овозможува на купувачот да користи такви канали во апликации каде што се потребни дополнителни барања за заштита од експлозија.

Nonflammable

Незапалив

Компанијата става посебен акцент на развојот и интеграцијата на нови видови ткаенини со различни својства. На пример, флексибилен, огноотпорен материјал со специјален силиконски слој може да издржи температури до 380°C и може да се користи во цевководи во објекти со посебни барања. Во овој поглед, својствата на материјалот ги надминуваат суштинските барања за G1 и B1 огноотпорни материјали, така што клиентот нема потреба да презема никакви дополнителни мерки за заштита од пожар во неговите цевководи.

Antibacterial properties

Антибактериски својства

Антибактерискиот ефект беше постигнат со додавање на посебни својства на ткаенината со вградување на специјални предива (бактериостатски или антибактериски) во материјалот. Содржината на антибактериските предива се движи од 5 до 99 % од вкупниот волумен на ткаенината и може да вклучува компоненти како што се триклосан, чисто сребро или сребрени јони, сребрени зеолити (сребро врз основа на неорганска керамика), бакарни оксиди и неоргански сребрени и цинкови врски. Употребата на такви материјали овозможува да се продолжи работниот век на дифузерот за ткаенина помеѓу операциите.

Installation flexibility

Флексибилност на инсталацијата

TEXAIR нуди широк избор на цевки во различни стандардни големини и геометрии. На пример, за простории со ниски тавани, препорачуваме полукружни канали; за тавани кои не можат да примат системи, препорачуваме сегментирани или секторски канали. Оваа сорта ви овозможува да ја изберете најзгодната и најисплатлива опција за облик и распоред, без оглед на локацијата.

broad temperature range: From -50°C to 380°C

Може да се користи во широк температурен опсег од -50°C до 380°C

TEXAIR има материјали со широк спектар на потрошувачки својства. Бидејќи условите под кои може да се користат каналите за ткаенина се многу различни, секој тип на ткаенина што се користи има свој температурен опсег. Ова им овозможува на клиентите да го изберат најсоодветното решение за нивната локација, наместо да плаќаат премногу за опција која одговара на сите.

Light-weight

Лесно

Цевководите од ткаенина се полесни од металните. Материјалот има максимална густина од околу 600 g/m², така што просечната тежина на линеарен метар канал е обично помала од килограм. Ова им овозможува да бидат прикачени на самоносечки структури каде што употребата на традиционални системи не доаѓа предвид. Употребата на канали од ткаенина на тој начин овозможува да се создаде целосен систем за вентилација на која било локација, без ограничување на клиентот.

Environment-friendly

Еколошки

Еколошки Материјалите што се користат во производството се хигиенски сертифицирани, тестирани и одобрени; тие не предизвикуваат алергиски реакции и затоа се целосно безбедни и погодни за употреба во широк опсег на средини. Ова овозможува употребата на канали за ткаенина дополнително да се прошири во области каде што претходно се користеле метални канали.

Low-cost

Ниска цена

TEXAIR каналите обезбедуваат ефикасна дистрибуција на воздухот без дополнителни скапи уреди за дистрибуција. Дополнително, ваквите канали им овозможуваат на клиентите значително да ги намалат своите буџети поради нивната лесна инсталација и пониските трошоци за материјали и компоненти во споредба со галванизираните канали. Кога се превиткуваат и пакуваат, нивните вкупни димензии се многу помали, што ги намалува трошоците за логистика. Текстилните канали не бараат многу од елементите што се потребни во традиционалните системи, особено елементите за дистрибуција на воздухот (дифузери, анемостати, решетки, итн.), пригушувачи, многу сврзувачки елементи и поврзувачки делови, како и прицврстувачи.

Convenient assembly: dissassembly and ease of installation

Лесно склопување: расклопување и лесна инсталација

Една од главните предности на текстилните канали е нивната лесна инсталација. Во овој поглед, клиентите можат да заштедат до 90% во споредба со традиционалните метални системи. И имајќи предвид дека секој систем за вентилација треба да се сервисира и периодично да се чисти, неговото лесно демонтирање и последователна инсталација им дава јасна предност на каналите на ткаенината во однос на галванизираните.

Easy-to-repair

Лесно се поправа

Секој сегмент во цевководите TEXAIR може лесно да се замени. Ова е обезбедено со едноставниот механизам за прицврстување на патент. Ако одеднаш, од која било причина, треба да се замени сегмент од гасоводот, клиентот може лесно да го направи тоа сам без да повика организација за склопување.

Compatible

Компатибилен

Овие цевки може лесно да се поврзат со метални цевки во единствен, комбиниран систем. На каналот е обезбеден фитинг за склопување до линијата за напојување и може да се користи за поврзување на текстилниот систем со која било крајна форма или конфигурација. Ова е многу погодно бидејќи не треба да се прават елементи со специјална форма на страната на купувачот.

Balance

Биланс

Како резултат на протокот на воздух, каналите не бараат никакви дополнителни мерки за враќање на рамнотежата на протокот на воздух. Клиентот се снабдува со целосно подготвен, избалансиран систем во однос на протокот и притисокот на воздухот. Поради оваа причина, клиентот не треба повторно да го прилагодува системот по инсталацијата.

Hygiene

Хигиена

Каналите од ткаенини можат да работат со поголема брзина на воздухот од металните канали и имаат мазна внатрешна површина. Затоа, каналите TEXAIR не акумулираат слој прашина за време на работата. Целиот систем, вклучувајќи ги сите негови премини и вртења, е изработен од ткаенина и затоа може да се чисти и мие во машина за перење без ограничување. Како резултат на тоа, износот што клиентите ќе можат да го заштедат при идното одржување е исто така јасна предност на каналите за ткаенина.

Lengthy service life: 10 years or more

Естетика

Воздушните канали можат да го подобрат и диверзифицираат внатрешниот дизајн. Ова е уште една предност на TEXAIR. Во зависност од внатрешноста на клиентот, можеме да понудиме избор од различни стилови на градба и широк спектар на бои. Дополнително, канализацијата со неонско осветлување и неговиот уникатен изглед може да му дадат на вашиот објект ексклузивен чувство. Ова дизајнерско решение несомнено ќе привлече повеќе посетители во вашиот објект.

Aesthetics

Долг животен век: 10 години или повеќе

Каналите за ткаенина се направени од сертифицирани материјали кои се карактеризираат со висока јачина и отпорност на триење. Каналите можат да издржат голем број циклуси на перење во машина за перење. Доколку се почитуваат правилно условите за употреба, животниот век на каналите на ткаенината треба да надмине 10 години. Во меѓувреме, имајќи предвид дека луѓето ги чистат традиционалните системи што е можно поретко поради трошоците, каналите од ткаенина се најсоодветната опција и од оперативна гледна точка.