Vasking av luftkanaler i stoff

Aggressive miljøer og hyppig vasking vil forkorte produktets levetid. Produsenten har ingen krav til bruk av dette produktet. Vasking av tekstilkanaler kan gjøres manuelt eller i vaskemaskin i henhold til instruksjonene nedenfor:

Vask skal gjøres med milde vaskemidler eller desinfeksjonsmidler ved en temperatur på ikke mer enn 45 ° C i løpet av 15 minutter.

Tørking må være ved romtemperatur, avhengig av type stoff, er ikke mer enn 3-4 timer.

Hvis du har en industriell vaskemaskin, kan du vaske stoffkanalene selv, og holde forholdene bestemt etter å ha konsultert produsenten av vaskemidlene, etter laboratorieundersøkelser og tester på skitne tekstilkanaler.

Slik vedlikeholder du luftkanaler av tekstil

Nedenfor er et eksempel på tekniske instruksjoner og anbefalinger for vedlikehold av en tekstilkanal.

Forberedelse av tekstilkanaler for desinfisering

Riktig klargjøring av stoffluftkanaler for vask og desinfisering inkluderer to trinn:

Separer seksjonene og sprøytedysene, og kombiner deretter disse elementene i henhold til maskinens kapasitet.

Snu seksjonene ut og inn og fjern alt støv som kan være der.

Vaskeprosess for stoffluftkanaler

Fyllingsgrad: Dette er forholdet mellom mengden tøy (kg) som vaskemaskinen kan vaske og kapasiteten til tørketrommelen (liter). Vær forsiktig, trommelkapasitet tilsvarer ikke maskinkraft (vekt). I utgangspunktet foregår lasting i andelen 1/18.

Skyllingsforhold: Dette er forholdet mellom antall kilo vasket tøy og mengden vann i maskinen. Det midterste nivået er 1/5, det høye nivået er 1/7.

Eksempel: hvis den teoretiske maskinkapasiteten er 16 kg og vannvolumet er 80 liter for forvask og 60 liter for sluttvask, kan du vaske i forholdet 80/5 eller 60/5 kg lin, eller henholdsvis 16 og 12 kg lin.

Operasjon Vaskemiddel stoffets vekt (g / kg ) Tid Temperatur Skyllingsfaktor
Bløtlegging SERICOL 2 – 5 5 Kaldt 1/7
Forvask TRIPLEX 15 10 40 ° C 1/5
Vasking 1 TRIPLEX 15 – 25* 15 40/50 ° C ** 1/5
Vasking 2 OZONIT 8 15 40/50 ° C ** 1/5
Skyll 1 3 Kald 1/7
Skyll 2 Eddiksyre*** 4 cm³ 4 Kald 1/7
Skyll 3 ELTRA BACTERIO **** 5 – 10 3 Kald 1/5

* 15 g / kg for middels hardt vann, 25 g / kg for hardt vann.

** 40 ° C for hyppig vask, ellers 60 ° C.

*** Ved kraftig forurensning og bare for hvite tekstiler: det er mulig å utføre tilleggsbehandling med OZONIT (desinfeksjonsmiddel og blekemiddel). Etter den første skyllingen, start en desinfeksjonssyklus (8-10 g / kg middel ved 48 ° C blekemiddel) i 8 minutter med en skyllefaktor på 1/5, etterfulgt av skylling i kaldt vann. Tilsett deretter 40% bisulfitt (5 cm3 / kg lin) under den andre skyllingen for å nøytralisere blekemiddelet.

**** Det er ønskelig å ha en bakteriostatisk beskyttelsesfunksjon.

Tørking av tekstilkanaler etter vask

  • Lett sentrifugering kan brukes på slutten av skyllesyklusen
  • Det er å foretrekke å tørke i friluft eller i en industriell tørketrommel hvis den er utstyrt med en termostat som lar deg begrense tørkelufttemperaturen til maksimalt 45 ° C.
  • Tørking ved romtemperatur, avhengig av stofftype, er ikke mer enn 3-4 timer.
  • Oppbevar aldri våte seksjoner

Rengjøringstips for tekstilkanaler

  • Regelmessig rengjøring av kanalene bevarer luft- og klimaeffektiviteten til utstyret ditt.
  • Det er veldig viktig å kontrollere renheten til tekstilluftkanalene regelmessig , spesielt i de første månedene av bruken, for å bestemme antall vasker.
  • Noen ganger er tekstilkanaler utstyrt med koniske masker plassert inne i kanalen: etter tilkobling, i begynnelsen av kanalen eller etter en sving.

Kegleskjermer er spesielt utsatt for forurensning fordi de gir filtrering og forhindrer at tekstilkanalen blir skitten. I denne forbindelse er det veldig viktig å overvåke tilstanden deres med jevne mellomrom og rengjøre dem med høy grad av forurensning. Demontering er enkel ettersom de er sikret med glidelåser.

Kostnadene ved vasking av tekstilkanaler

TEXAIR tilbyr ikke en hurtigvask- og desinfiseringstjeneste for tekstilproduksjonskanalen. En slik luftkanal må sendes for egen regning til en spesialisert organisasjon. Prisen på rengjøring avhenger av størrelsen på stoffkanalen og graden av forurensning.

Warning: Undefined variable $args in /home/o/olilweb/wp-texair.olilweb.beget.tech/public_html/wp-content/themes/testik-5ae13f/single-textile-ventilation.php on line 98 Warning: Trying to access array offset on value of type null in /home/o/olilweb/wp-texair.olilweb.beget.tech/public_html/wp-content/themes/testik-5ae13f/single-textile-ventilation.php on line 98

Dette kan interessere deg