Larja e kanaleve të ajrit prej pëlhure

Mjediset agresive dhe larja e shpeshtë do të shkurtojnë jetën e produktit. Prodhuesi nuk ka kërkesa për përdorimin e këtij produkti. Larja e kanaleve të ajrit të tekstilit mund të bëhet me dorë ose në një makinë larëse sipas udhëzimeve të mëposhtme:

Larja duhet të bëhet duke përdorur detergjentë të butë ose dezinfektues në një temperaturë jo më shumë se 45 ° C për 15 minuta.

Tharja duhet të jetë në temperaturën e dhomës, në varësi të llojit të pëlhurës, jo më shumë se 3-4 orë.

Nëse keni një lavatriçe industriale, kanalet e pëlhurës mund t’i lani vetë, duke mbajtur kushtet e përcaktuara pasi të konsultoheni me prodhuesin e detergjenteve, pas studimeve laboratorike dhe testeve në kanalet e ndotura të tekstilit.

Si të mirëmbahen kanalet e ajrit të pëlhurës

Më poshtë është një shembull i udhëzimeve teknike dhe rekomandimeve për mirëmbajtjen e një kanali tekstili.

Përgatitja e kanaleve të ajrit të tekstilit për dezinfektim

Përgatitja e duhur e kanaleve të ajrit të pëlhurës për larje dhe dezinfektim përfshin 2 faza:

Ndani seksionet dhe grykat e spërkatjes, më pas kombinoni këta elementë sipas kapacitetit të makinës.

Ktheni pjesët nga brenda dhe hiqni çdo pluhur që mund të jetë aty.

Procesi i larjes për kanalet e ajrit të pëlhurës

Faktori i ngarkesës: Ky është raporti midis sasisë së lirit (kg) që mund të lajë lavatriçe dhe kapacitetit të tharëses (litër). Kini kujdes, kapaciteti i kazanit nuk është i barabartë me fuqinë (peshën) e makinës. Në thelb, ngarkimi bëhet në raportin 1/18.

Raporti i shpëlarjes: Ky është raporti midis numrit të kilogramëve të lirit të larë dhe sasisë së ujit në makinë. Niveli i mesëm është 1/5, niveli i lartë është 1/7.

Shembull: nëse kapaciteti teorik i makinës është 16 kg dhe vëllimi i ujit është 80 litra për larjen paraprake dhe 60 litra për larjen përfundimtare, mund të lani në një raport prej 80/5 ose 60/5 kg liri, ose 16 dhe 12 kg liri, përkatësisht.

Operacioni Detergjent pesha e pëlhurës (g / kg ) Koha Temperatura Faktori i shpëlarjes
Thithni SERICOL 2 – 5 5 Ftohtë 1/7
Paralarje TRIPLEX 15 10 40 ° C 1/5
Larje 1 TRIPLEX 15 – 25* 15 40/50 ° C ** 1/5
Larje 2 OZONIT 8 15 40/50 ° C ** 1/5
Shpëlajeni 1 3 Ftohtë 1/7
Shpëlajeni 2 Acid acetik*** 4 cm³ 4 Ftohtë 1/7
Shpëlajeni 3 ELTRA BACTERIO **** 5 – 10 3 Ftohtë 1/5

* 15 g / kg për ujë të fortë mesatar, 25 g / kg për ujë të fortë.

** 40 ° C për larje të shpeshta, përndryshe 60 ° C.

*** Në rast kontaminimi të rëndë dhe vetëm për tekstilet e bardha: është e mundur të kryhet trajtim shtesë me OZONIT (dezinfektues dhe zbardhues). Pas shpëlarjes së parë, filloni një cikël dezinfektues (8-10 g / kg agjent në zbardhues 48 ° C) për 8 minuta me një faktor shpëlarjeje 1/5, e ndjekur nga shpëlarja në ujë të ftohtë. Më pas, gjatë shpëlarjes së dytë, shtoni 40% bisulfit (5 cm3/kg liri) në mënyrë që të neutralizoni zbardhuesin.

**** Është e dëshirueshme që të ketë një funksion mbrojtës bakteriostatik.

Tharja e kanaleve të pëlhurës pas larjes

  • Rrotullimi i lehtë mund të përdoret në fund të ciklit të shpëlarjes
  • Preferohet të thahet në ajër të hapur ose në një tharëse industriale nëse është e pajisur me një termostat që ju lejon të kufizoni temperaturën e ajrit të tharjes në maksimum 45 ° C.
  • Tharja në temperaturën e dhomës, në varësi të llojit të pëlhurës, nuk është më shumë se 3-4 orë.
  • Asnjëherë mos ruani pjesë të lagura

Këshilla pastrimi për kanalet e pëlhurës

  • Pastrimi i rregullt i kanaleve ruan ajrin dhe efikasitetin klimatik të pajisjeve tuaja.
  • Është shumë e rëndësishme të kontrolloni rregullisht pastërtinë e kanaleve të ajrit të tekstilit, veçanërisht në muajt e parë të përdorimit, për të përcaktuar numrin e larjeve.
  • Ndonjëherë kanalet e pëlhurës janë të pajisura me rrjeta të ngushta të vendosura brenda kanalit: pas lidhjes, në fillim të kanalit ose pas një kthese.

Ekranet e konit janë veçanërisht të prirur ndaj ndotjes sepse ato ofrojnë filtrim dhe parandalojnë ndotjen e kanalit të tekstilit. Në këtë drejtim, është shumë e rëndësishme të monitorohet periodikisht gjendja e tyre dhe të pastrohen me një shkallë të lartë kontaminimi. Çmontimi është i lehtë pasi ato janë të siguruara me zinxhirë

Kostoja e larjes së kanaleve të ajrit të pëlhurës

TEXAIR nuk ofron shërbim të shpejtë të larjes dhe dezinfektimit për kanalin e prodhimit të tekstilit. Një kanal i tillë ajri duhet të dërgohet me shpenzimet tuaja në një organizatë të specializuar. Çmimi i pastrimit varet nga madhësia e kanalit të pëlhurës dhe shkalla e ndotjes.

Warning: Undefined variable $args in /home/o/olilweb/wp-texair.olilweb.beget.tech/public_html/wp-content/themes/testik-5ae13f/single-textile-ventilation.php on line 98 Warning: Trying to access array offset on value of type null in /home/o/olilweb/wp-texair.olilweb.beget.tech/public_html/wp-content/themes/testik-5ae13f/single-textile-ventilation.php on line 98

Ju mund të jeni të interesuar