Krahasimi i kanalit të ajrit të pëlhurës dhe metalit

Në ditët e sotme, industria e pajisjeve të ventilimit nuk ndaloi ende së zhvilluari, dhe vazhdimisht ecën përpara, si rezultat i së cilës shfaqen fjalë për fjalë çdo vit teknologji dhe zhvillime të reja që lejojnë përmirësimin e sistemeve dhe proceseve të shpërndarjes së ajrit. Pra, tani kanalet prej pëlhure po rriten popullaritetin në tregun HVAC, të cilët gradualisht po i zëvendësojnë ato metalike. Dhe më poshtë mund të gjeni një krahasim të detajuar të kanaleve të ajrit prej metali dhe pëlhure, si dhe një diskutim të dallimeve dhe veçorive të të dy sistemeve.

Krahasimi i kostos së kanaleve të ajrit të tekstilit dhe metalit

Sipas statistikave, ne kemi marrë duke krahasuar projektet e ventilimit në ndërmarrje të ndryshme, çmimet për kanalet metalike janë 30% më të larta se për kanalet e ngjashme prej pëlhure. Çmimet përfshijnë punimet e montimit, aksesorët dhe vetë produktin.

Lloji i ventilimit Logjistika, magazinimi Ngarkimi, instalimi Mirëmbajtja Kostot e pajisjeve dhe mirëmbajtjes, EUR
Transit Furnizimi Shter Kanalet e ajrit Logjistika, revista Instalimi Mirëmbajtje Kostoja totale
Kanalet metalike të ajrit
Kanalet metalike të ajrit
Kanalet metalike të ajrit
356 m3 14 600 kg Kompani e specializuar 85 138 1956 32 252 3 120 Kostoja maksimale
122 466
Kanalet metalike të ajrit
Textile
kanale ajri TEXAIR
Kanalet metalike të ajrit
171 m3 7 100 kg Kompani e specializuar, Lavanderia 48 040 1 023 18 255 2 357 Kursim 43%
69 675
Textile
kanale ajri TEXAIR
Textile
kanale ajri TEXAIR
Kanalet metalike të ajrit
37 m3 1 900 kg Kompani e specializuar, Lavanderia 39 268 479 7 921 489 Kursimi 61%
48 157
Textile
kanale ajri TEXAIR
Textile
kanale ajri TEXAIR
Textile
kanale ajri TEXAIR
3,4 m3 775 kg Lavanderi 38 908 279 3 743 346 Kursimi 65%
43 276

Llogaritja e bërë me kërkesë të një kontraktori si një buxhet alternativ ndaj kanaleve metalike të galvanizuara konvencionale. Ata tani janë klientët tanë.

Gjatësia totale e kanaleve të ajrit transit – 430 m. Gjatësia totale e kanaleve të ajrit të shpuar (shpërndarjes) – 712 m

Krahasimi i veçorive të kanaleve metalike dhe prej pëlhure

Le të kontrollojmë veçoritë e kanalit për të bërë zgjedhjen më efikase midis pëlhurës dhe kanalit metalik.

Veçori për krahasim Kanalet e ajrit prej pëlhure Kanalet metalike të ajrit
Shpërndarja e ajrit Shpërndarja e barabartë e ajrit është një tipar i rëndësishëm i kanaleve të ajrit të pëlhurës. Rrjedhat e ajrit shpërndahen në mënyrë të barabartë në të gjithë dhomën përmes shpërndarësve për shkak të aftësisë për të aplikuar perforacione me diametra të ndryshëm në të gjithë sipërfaqen e kanalit. Madhësia dhe sipërfaqja e perforimeve llogariten në bazë të karakteristikave të çdo dhome specifike. Nuk ka aftësi për të menaxhuar shpejtësinë e ajrit përmes difuzorëve standardë në kanalet e çelikut.
Skicat e ajrit Një veçori më e rëndësishme e kanaleve të ajrit të pëlhurës është mungesa e aftësisë për tërheqje të ajrit, sepse mikro-perforimi aplikohet në kanalet e ajrit të tekstilit, nëpër të cilat ajri kalon me një shpejtësi shumë të ulët. Skicat e ajrit në prodhim është arsyeja për shqetësimin dhe kërcënimin e shëndetit personal. Pra, ky lloj skicash është vështirësia e vërtetë e përdorimit të kanaleve metalike.
Përdorimi dhe mirëmbajtja Për pastrimin e difuzorëve të tekstilit, mjafton t’i hiqni dhe t’i lani në një lavatriçe të zakonshme industriale. Pëlhura nuk i humbet veçoritë dhe karakteristikat e saj pas larjes. Sistemet metalike janë shumë të vështira (dhe të shtrenjta) për t’u ç’instaluar dhe instaluar për çdo pastrim, dhe gjithashtu duhet t’i dezinfektoni kur varen. Për një punë të tillë, duhet të aplikoni kimikate në muret e brendshme të kanalit në kushte presioni të lartë. Kjo lloj pune kryhet nga staf i trajnuar posaçërisht me përdorimin e pajisjeve me kosto të lartë, gjë që rrit ndjeshëm koston e servisimit të kanalit metalik të ajrit.
Montimi dhe çmontimi Pesha e lehtë e strukturës është arsyeja që kanalet prej pëlhure janë montuar në kabllo ose profile udhëzuese, gjë që u lejon atyre të fiksohen në sipërfaqe të ndryshme pa ndryshuar elementët strukturorë të ndërtesës.

Kanali i ajrit të pëlhurës është i lidhur me një kabllo ose udhëzues me një pezullim të veçantë pëlhure, i cili ju lejon të rregulloni lartësinë e instalimit të sistemit në çdo zonë. Mbajtësit specialë të plastikës ju lejojnë të lëvizni sistemin përgjatë gjithë gjatësisë së dhomës dhe të kryeni instalimin dhe çmontimin e strukturës nga një pikë.

Për shkak të peshës së tyre të madhe, kanalet metalike të ajrit montohen vetëm në struktura mbajtëse ose në struktura të përforcuara me armaturë metalike, gjë që krijon një ngarkesë shtesë në ndërtesë. Para instalimit të kanaleve metalike të ajrit, duhet të siguroheni që sipërfaqja, sistemi që do të ngjitet është mjaft i besueshëm. Vetë pesha e strukturës së ventilimit i bën më të vështira të gjitha proceset e dorëzimit dhe instalimit.

Nëse kanalet metalike të ajrit janë instaluar tashmë, atëherë heqja e tyre nga sistemi i ventilimit do të jetë një operacion jashtëzakonisht i gjatë. Ndryshe nga kanalet e ajrit të tekstilit, ato metalike nuk mund të hiqen nga një pikë e përshtatshme.

Dizajn me porosi Kanalet e ajrit të tekstilit janë në gjendje të përshtaten me dizajnin e brendshëm. Ky është një tjetër avantazh i sistemeve TEXAIR. Në varësi të interesave të klientit, ne mund të ofrojmë një zgjedhje të opsioneve të ndryshme të dizajnit dhe një gamë të gjerë ngjyrash. Dhe kanalet tona të ajrit me ndriçim neoni janë në gjendje t’i japin objektit tuaj një element ekskluziviteti me pamjen e tyre unike. Kjo zgjidhje e projektimit padyshim do të sigurojë vëmendje të shtuar të vizitorëve në çdo dhomë. Kanalet metalike të ajrit karakterizohen nga një pamje monotone “pa jetë”, e aftë për të zgjuar emocionet e melankolisë dhe dëshpërimit. Çdo opsion për dizajn vizual krijues apo edhe artistik të kanaleve të tilla të ajrit është afër zeros.
Shpenzimet Duke pasur kanale pëlhure, nuk keni nevojë për grila tradicionale pasi tekstilet tashmë përfshijnë elementë të shpërndarjes së ajrit me porosi pa ndonjë efekt të panevojshëm zhurme.

Dorëzimi i kanaleve të ajrit të tekstilit në zonën e instalimit kërkon gjithashtu kosto financiare dukshëm më të ulëta sesa në rastin e atyre metalikë

Puna me kanale metalike rrit kostot në krahasim me opsionet e tekstilit në çdo fazë të punës.

Ai përfshin koston e secilit komponent të sistemit dhe koston e instalimit, dorëzimit dhe të gjitha operacionet e tjera për instalimin dhe mirëmbajtjen e kanalit.

Pesha Kanalet e ajrit të tekstilit kanë një peshë shumë më të lehtë se ato metalike.

Dendësia maksimale e materialit është rreth 600 g/m², dhe kjo është arsyeja pse pesha mesatare e një metri rrjedhës të kanaleve të ajrit zakonisht nuk kalon një kilogram.

Ai lejon që kanalet të ngjiten në strukturat vetë-mbështetëse, ku përdorimi i sistemeve tradicionale është i papranueshëm.

Pesha relativisht e madhe e kanalit metalik e bën të vështirë transportin, montimin dhe instalimin në vend.

Plus, kanalet e rënda të ajrit vënë stres shtesë në çatinë e ndërtesës.

Kondensimi dhe problemet e lidhura me to Një avantazh tjetër i konstruksioneve të pëlhurës është se nuk ka rrezik të kondensimit. Për shkak të vetive të pëlhurës dhe shpimit, në sipërfaqe nuk krijohet lagështi, e cila është një tokë për shfaqjen e mikroorganizmave të ndryshëm. Kondensimi në tubacionet metalike është një problem i madh. Për shkak të natyrës së strukturës, në sipërfaqet e shpërndarësve të çelikut formohet kondensimi, i cili me kalimin e kohës çon në korrozion dhe shfaqjen e mikroorganizmave. Nëse prodhimi juaj shoqërohet me nevojën për të pajisur një dhomë të pastër, atëherë ekspertët nuk rekomandojnë instalimin e kanaleve metalike të ajrit.
Rezistenca ndaj korrozionit Për prodhimin e kanaleve të tij të ajrit, TEXAIR përdor materiale që janë kimikisht rezistente dhe inerte ndaj shumicës së komponentëve në ajër. Dhe për përdorim në mjedise agresive, ose në ndërmarrje ku kërkesa të shtuara për karakteristikat e materialeve u imponohen pajisjeve, TEXAIR përdor pëlhura speciale. Pavarësisht nga fakti i përpjekjes për të përdorur lidhjet që janë më pak të ndjeshme ndaj korrozionit në kanalet metalike të ajrit, ky problem i korrozionit nuk është tejkaluar plotësisht.
Gjenerimi i zhurmës Kanalet e ajrit të pëlhurës dallohen kryesisht nga mungesa e zhurmës dhe dridhjeve gjatë punës. Kanalet metalike të ajrit karakterizohen nga dridhjet dhe zhurma e tyre e veçantë gjatë punës dhe nuk ndikon në mënyrën më të mirë për gjendjen e njerëzve në afërsi të kanaleve të kanaleve të ajrit. Dhe dridhja dëmton ndërtesat dhe zvogëlon besueshmërinë e vetë kanalit.
Shuarja e zhurmës Zhurma e krijuar nga ventilatori dhe rrjedha e ajrit anulohet nga vetë kanalet e tekstilit, për shkak të vetive të tyre thithëse të zhurmës. Metali nuk është në gjendje të thithë zhurmën e krijuar nga rrjedha e ajrit dhe njësia e ventilimit. Pra, nuk rekomandohet instalimi i shpërndarësve të tillë në dhomat ku njerëzit punojnë.
Rezistenca ndaj zjarrit Kanali i ajrit mund të jetë prej materiali fleksibël rezistent ndaj zjarrit me një shtresë të veçantë silikoni që mund të përballojë temperaturat deri në 380 ° C Kanalet metalike të ajrit, përkundër faktit se ato nuk digjen, ende mund të deformohen nën ndikimin e zjarrit.
Miqësore për higjienën Kanalet e ajrit të tekstilit mund të punojnë me shpejtësi ajri më të lartë se ato metalike dhe të kenë një sipërfaqe të brendshme të lëmuar. Kjo është arsyeja pse gjatë përdorimit nuk krijohet asnjë shtresë pluhuri në kanalet e ajrit. Pëlhurat e përdorura në prodhim kanë certifikatë higjienike, të testuara dhe të miratuara, nuk shkaktojnë reaksione alergjike dhe, përkatësisht, janë plotësisht të sigurta dhe janë të përshtatshme për përdorim në ambiente të ndryshme. Një situatë potencialisht e rrezikshme është se një sistem kanalesh metalike krijon një zonë ku mund të vendosen brejtësit ose insektet. Kjo ndodh shpesh nëse nuk kryeni dezinfektim të rregullt. Plus, dëmtuesit mund të lëvizin lehtësisht nëpër ambiente përmes “korridorit” metalik.
Shkallë temperature Nga -50°C deri në +380°C Nga -30°C në +200°C
Koha e jetës Jeta e shërbimit të kanaleve të ajrit të tekstilit është më shumë se 10 vjet nëse ndiqni rregullat e përdorimit. Kanalet metalike të ajrit fillojnë të ndryshken pas 3-5 vjet përdorimi aktiv.
Rezistenca ndaj dëmtimeve fizike Kanali i ajrit të pëlhurës mund të dëmtohet lehtësisht me një objekt të mprehtë. Kanalet metalike kanë forcë të lartë mekanike
Lehtë për t’u riparuar Pavarësisht forcës së pëlhurës, dëmtimi mekanik mund të ndodhë gjatë punës së kanalit të ajrit. Në këtë rast, do të jetë e mjaftueshme që thjesht të qepni zonën e dëmtuar dhe sistemi do të vazhdojë të funksionojë normalisht. Nëse një pjesë e kanalit metalik është dëmtuar, atëherë është e nevojshme të çmontoni strukturën dhe të riparoni dëmtimin, dhe ndonjëherë të ndryshoni seksionin e dëmtuar.

Dizajni dhe materialet e kanaleve

Kanali i ajrit është një sistem kanalesh speciale. Dizajni i tij supozon praninë e valvulave që mbështesin lëvizjen e ajrit në drejtimin e dëshiruar. Ka kanale ajri për lëvizjen e ajrit në dhomë (sistemi i ventilimit të furnizimit) ose jashtë dhomës (shter). Furnizimet e bëra për furnizim të vazhdueshëm me ajër të pastër dhe ato shteruese për largimin në kohë të ajrit të përdorur.

Si rregull, ekzistojnë dy lloje të kanaleve të ajrit – metal dhe pëlhurë. Ato ndryshojnë jo vetëm në mënyrën e prodhimit, por edhe në veçoritë e instalimit dhe funksionimit.

Kanalizimi i pëlhurës

Kanalet prej pëlhure janë bërë nga pëlhura hi-tec me veti të veçanta fizike dhe kimike që zgjidhen për çdo projekt specifik në përputhje me qëllimin dhe kushtet e funksionimit të sistemit. Kanalet e ajrit prej pëlhure, në varësi të kërkesave të klientit, mund të bëhen në gjatësi, forma dhe ngjyra të ndryshme. Përdorimi i pëlhurave në ndërtimin e kanaleve të ajrit filloi rreth 30 vjet më parë, dhe zgjidhje të tilla filluan të përdoren gjerësisht në 10 vitet e fundit.

Kanalet metalike

Metali është një material tradicional për prodhimin e kanaleve të ajrit për sistemet e ventilimit si në objektet industriale ashtu edhe në ndërtesat e banimit. Zakonisht çeliku përdoret për prodhimin e tyre (i zi, i galvanizuar, inox). Çeliku i zi përdoret më shpesh për kanalet industriale të ajrit, sepse ky material shquhet për treguesit e lartë të rezistencës ndaj zjarrit dhe qëndrueshmërisë. Karakteristikat fizike të këtij metali garantojnë ngurtësi të lartë të strukturës, dhe ngushtësia e një kanali të tillë ajri sigurohet nga qepjet e salduara.

Kanali i ajrit prej metali ose pëlhure – cili është më mirë të zgjidhni në finale?

Si rezultat i një analize krahasuese të kanaleve të ajrit të metalit dhe tekstilit, avantazhet e dukshme janë në anën e sistemeve të shpërndarjes së ajrit të tekstilit. Kanalet e ajrit prej pëlhure janë një zëvendësim i shkëlqyer për strukturat metalike të rënda të stilit të vjetër. Për shkak të vetive të pëlhurës, lehtësisë së ndërtimit, lehtësisë së instalimit dhe mirëmbajtjes, mund të merrni një sistem unik që në pothuajse të gjitha parametrat është shumë herë më i lartë se strukturat metalike dhe zvogëlon kostot financiare. Dhe kjo është edhe pse nuk janë marrë parasysh të gjitha avantazhet dhe veçoritë e difuzorëve të pëlhurës dhe metalit.

Dhe përvoja e markave kryesore botërore – prodhues të produkteve të ndryshme, të cilët vendosin vazhdimisht çështjen e pajisjes së objekteve të tyre me sisteme të reja ventilimi – konfirmon faktin se sot kanalet e ajrit të tekstilit kanë fituar konkurrencën me ato metalike në të gjitha drejtimet e krahasimeve. .

Warning: Undefined variable $args in /home/o/olilweb/wp-texair.olilweb.beget.tech/public_html/wp-content/themes/testik-5ae13f/single-textile-ventilation.php on line 98 Warning: Trying to access array offset on value of type null in /home/o/olilweb/wp-texair.olilweb.beget.tech/public_html/wp-content/themes/testik-5ae13f/single-textile-ventilation.php on line 98

Ju mund të jeni të interesuar