Përputhja e kanalit të ajrit prej pëlhure

Zgjedhja e formës së kanalit të ajrit

Kanalet e ajrit të pëlhurës mund të vijnë në forma të ndryshme gjeometrike, të tilla si një rreth, një gjysmërreth, një segment, si dhe një seksion kryq trekëndor ose drejtkëndor. Kjo ofron një mjet për t’u përdorur në një sërë objektesh, pasi forma e tyre lejon që kanalet të përshtaten me çdo kërkesë të klientit.

 


Rrethore

Drejtkëndëshe

Gjysmë rrethore

Segmenti

Lagje

 

 • Kanalet në formë rrethore përdoren në rast se nuk ka kufizime në lartësinë e varjes larg dyshemesë/tavanit. Diametri i kanalit në këtë rast do të jetë sa më i vogël që të jetë e mundur për një rrjedhë të tillë ajri.
 • Kanalet në formë gjysmërrethore përdoren, si rregull, në objekte me tavane të ulëta. Në këtë rast, ne mund të rrisim distancën nga kanali në zonën e punës, gjë që ka një efekt pozitiv në shpërndarjen e ajrit. Gjithashtu, një opsion në këtë rast është përdorimi i kanaleve në formë segmenti.
 • Kanalet e ajrit në formë të katërt gjen përdorim në zyra, salla konferencash, objekte prodhimi dhe lloje të tjera objektesh ku ajrimi për arsye të ndryshme nuk mund të vendoset në qendër të objektit, por më tepër të vendoset përgjatë mureve.
 • Kanalet e ajrit në formë drejtkëndëshe përdoren zakonisht për shkarkimin. Forma e tyre mbështetet nga një kornizë në formë alumini.

 

Dimensionet e përgjithshme

Diametri i kanaleve që instalon TEXAIR varion nga 160 deri në 2000 mm. Kjo është, si rregull, e mjaftueshme për të shpërndarë një rrymë ajri midis 200 dhe 70,000 m³/orë.

Intervali i diametrave zakonisht korrespondon me ndarjen e diametrave të kanaleve të veshura me zink për lehtësi në llogaritjen dhe zëvendësimin e kanaleve metalike për ato tekstile. Gjithashtu, pjesët ngjitur dhe të tjera të kanaleve të ajrit të pëlhurës janë plotësisht të pajtueshme me elementët në formë metalike.

Gjatësia e segmenteve të veçanta të shpërndarjes së ajrit mund të arrijë deri në dyqind metra dhe varet nga parametra të tillë si materiali i kanalit, rrjedha e ajrit dhe presioni i ajrit. Kanali është i ndarë në segmente që lidhen me njëri-tjetrin duke përdorur zinxhirë sipas dizajnit të tij.

Elemente në formë

Kanalet e ajrit prej pëlhure janë po aq të mira sa kanalet metalike kur bëhet fjalë për fleksibilitetin e instalimit të tyre. TEXAIR kryen një spektër të tërë mallrash në formë seksioni të nevojshme për të ndërtuar linja të çdo konfigurimi.


Lidhja me barazuesin e rrjedhës së ajrit

Kalimi

Kthehuni

Përshtatës dalje/hyrje

Të verbër

Tub i degëve

 

Zgjedhja e materialit

Përzgjedhja e duhur e materialeve të kanalit kërkon të dhëna për qëllimin e sistemit (për ngrohje, ventilim, kondicionim), temperaturën e ajrit që do të furnizohet, llojin e objektit, si dhe nëse ekzistojnë kushte të veçanta që duhet të merren parasysh. llogari (temperaturë e lartë, lagështi, objekt i pastër, mjedis agresiv, etj.). Materialet e cilësisë së lartë përdoren për prodhim me themele dhe veshje të llojeve të ndryshme (poliester, fibër qelqi, poliuretani, silikon etj.). Kjo siguron një mjet për të prodhuar kanale të përshtatshme për funksionim në çdo objekt, pavarësisht nga faktorët specifikë të pranishëm atje ose kompleksiteti.

Teknikët e TEXAIR ndihmojnë klientët të gjejnë zgjedhjen e nevojshme të materialit për prodhimin e kanalit, duke marrë parasysh kërkesat e tij/saj individuale.

Shpërndarja e energjisë termike me rrjedhje të vazhdueshme të ajrit

Llojet e pëlhurave Përmbajtja e pëlhurës Përshkueshmëria e ajrit Sasia e ngjyrave Pesha e pëlhurës Certifikata e ndezshmërisë G1 Rezistenca ndaj ujit
TEX-Sti 100% veshje poliestër + poliuretani Nr 11 230 g/m² >2000 mm
TEX-Stp 100% poliestër Po 11 230 g/m² >2000 mm
TEX-StiF 100% poliester + veshje e brendshme poliuretani Nr 1 290 g/m² Po >2000 mm
TEX-Lti 100% poliamid / poliestër + veshje e brendshme poliuretani Nr 11 105 g/m² >1000 mm
TEX-Ltp 100% poliamid / poliestër Po 11 105 g/m²
TEX-StAb 100% poliestër Nr 1 230 g/m² >2000 mm
TEX-Fsi 100% fibër qelqi + veshje silikoni me dy anë Nr 2 570 g/m² Po >3000 mm
TEX-Fpu Fibër qelqi + veshje poliuretani me dy anë Nr 2 510 g/m² Po >3000 mm

 

 • TEX-Sti: TEXAIR Standard Impermeable
 • TEX-Stp: TEXAIR Standard Permeable
 • TEX-StiF: TEXAIR Standard Impermeable Fireproof
 • TEX-Lti: TEXAIR light Impermeable
 • TEX-Ltp (Light Permeable): poliestër i lehtë i përshkueshëm nga ajri 100%
 • TEX-Lti-RS (Light Impermeable Rip-Stop): poliester i papërshkueshëm nga ajri i përforcuar ultra i lehtë 100%
 • TEX-StAb: TEXAIR Standard Antibacterial
 • TEX-Fpu: TEXAIR Fiber Polyurethane
 • TEX-Fsi: TEXAIR Fiber Silicone

 

Zgjedhja e ngjyrës së kanalit

Materialet TEX-Lti dhe TEX-Sti janë më të përhapurit dhe përdoren në shumicën e projekteve. Ato janë të disponueshme në 12 opsione të ndryshme ngjyrash, megjithëse klientët kryesisht shkojnë me gri të bardhë ose të ndezur.

Pëlhura me veti të veçanta janë në dispozicion në një gamë të kufizuar ngjyrash.

E bardha

Bezhë

E verdhe

Portokalli

E zezë

E kuqe

Gri e hapur

E gjelbër

Blu

Gri e errët

Blu e hapur

Individual*

Llojet e pëlhurave sipas kategorive të objekteve

Llojet e pëlhurave Tex-Lti Tex-Sti Tex-Stp Tex-StAb Tex-Fpu Tex-Fsi
Industria ushqimore + + + +
Prodhimi + + + + +
Logjistikë / Magazina + + +
Qendrat tregtare + + +
Ndërtesat publike + + + + +
Objektet e pastra + +
Objektet sportive + + + +
Mbajtja e kafshëve/zogjve + + + +
Pishina + +

Rezistenca kimike e materialeve të kanaleve TEXAIR

Substanca kimike Materiali i kanalit të ajrit Veshje materiale
Polieter (poliester) Poliamidi Poliuretani (PUR) Silic (VMQ)
Aceton * *
Acidi formilik 10% / *
Amoniaku 20% / +
Benzina + + + +
Benzol + +
Lëngu i frenave + 60ºС / +
Butani / + /
Alkool butil + + /
Klorur kalciumi + + / /
Klorur benzine + *
Vaj nafte + / + *
Acidi i uthullës 40% /
Formaldehidi 30% + / +
Freon 113 + / / /
Lëng frutash + + + +
Glicerina + + + +
Naftë + + + *
Vaj hidraulik + + / *
Alkali i kaliumit / /
Klorur kaliumi + + + +
Hidroksidi i kaliumit / *
Vaji i farës së lirit + + + *
Metanol * / +
Diklorometani
Acid laktik + 10% / /
Vajra minerale + + + +
Vajrat e motorit + + + +
Karbonat natriumi + + / /
Klorid sodium + 10% + +
Hidroksid natriumi / *
Alkali sodik 40% 10% /
Nitrat hidrogjeni 10%
Acidi klorhidrik + /
Vaj lubrifikues + + + +
Bisulfidi i karbonit * /
Acidi sulfurik 70% / 25%
Zgjidhje sapuni + + * +
Më të pastër / / * +
Terebenten + + /
Tetraklorolnetani + *
Tolueni + +
Trikloretileni
Ujë (ndonjë) + + + +
Acidi tartarik + + + +
Dimetilbenzen + +
Sulfati i zinkut + / / +
Acid citrik + 10% / +

 

+ qëndrueshme në çdo përqendrim
% e qëndrueshme në një përqendrim maksimal %
°C qëndrueshme deri në një temperaturë maksimale
* e qëndrueshme me kusht
- I paqëndrueshëm
/ nuk ka të dhëna

Warning: Undefined variable $args in /home/o/olilweb/wp-texair.olilweb.beget.tech/public_html/wp-content/themes/testik-5ae13f/single-textile-ventilation.php on line 98 Warning: Trying to access array offset on value of type null in /home/o/olilweb/wp-texair.olilweb.beget.tech/public_html/wp-content/themes/testik-5ae13f/single-textile-ventilation.php on line 98

Ju mund të jeni të interesuar