Kanal ajri prej pëlhure me membranë TEX-Heat&Cool

Nëse kërkohet kalimi midis modaliteteve të ngrohjes dhe ftohjes brenda dhomës gjatë ditës, sezonit ose vitit, ky ishte më parë një problem, pasi zgjidhjet tradicionale zbatohen vetëm për një gamë të kufizuar temperaturash.

Me zgjidhjet standarde të shpërndarjes së ajrit, inxhinierët mesatarizojnë vlerat kur delta T është më pak ekstreme, ose duke përdorur shpërndarës të shtrenjtë ose grykë që kontrollohen nga elektronikë edhe më të shtrenjtë.

TEXAIR e zgjidh këtë problem në mënyrë efektive duke kombinuar dy modele të ndryshme të shpërndarjes së ajrit, presionit dhe rrjedhës së ajrit në një kanal.

TEX-Heat & Cool është sistemi i përsosur i shpërndarjes së ajrit, i projektuar për performancë optimale si në modalitetin e ftohjes ashtu edhe në atë të ngrohjes, pavarësisht nga diapazoni i temperaturës.

Kompleksiteti i detyrës qëndron në faktin se ajri i ftohtë zbret dhe ajri i ngrohtë ngrihet, dhe për këtë arsye diametri i shpimit të kërkuar për furnizim të rehatshëm të ajrit të nxehtë në zonën e punës çon në një shkallë shumë të lartë të furnizimit me ajër të ftohur.

Probleme të tilla ndodhin në pjesë të botës ku ka një ndryshim domethënës midis kushteve të verës dhe dimrit. Është i rëndësishëm edhe për prodhimin industrial, ku pavarësisht nga stina, nevojitet ftohja e pajisjeve të prodhimit si pjesë e procesit të punës.

Zgjidhja TEX-Heat&Cool ofron dy modele krejtësisht të ndryshme të shpërndarjes së ajrit, një për ngrohje dhe një të kundërt për ftohje. Kjo i lejon inxhinierët tanë të kombinojnë rrjedhën optimale të ajrit për qëllime ngrohjeje dhe ftohjeje në një kanal.