Ткаенини воздушни канали TEXAIR

Инженеринг, производство и продажба на воздушни канали од ткаенина. Европски квалитет по конкурентни цени.

Совршено решение

за производство на храна
за простории за ладење
за магацини и фабрики
за канцелариски објекти
за простории за зреење сирење
за теретана и шопинг простор
 • — Огноотпорен. Оценка за безбедност од пожар Б.
 • — Температурен опсег од -50°C до 380°C.
 • — Отпорен на хемикалии и корозија.
 • — Антибактериска, антистатичка ткаенина.
 • — Широк спектар на форми и бои. Апликација за лого.
 • — Дијаметар на канали од 80 до 3200 mm.
 • — Должина на делницата до 200 m.

Видови канали за ткаенина

Летонската компанија TEXAIR работи ширум светот во секторот HVAC (греење, вентилација, климатизација) и произведува воздушни канали од ткаенина (ткаенини воздушни канали) за дистрибуција на воздух од 2015 година. Ние соработуваме со дизајнерски тимови низ Европа, САД, Азија и Латинска Американските земји, како и компаниите за инсталација за сеопфатна услуга на клиентите.

Предностите на TEXAIR


Warning: Trying to access array offset on value of type int in /home/o/olilweb/wp-texair.olilweb.beget.tech/public_html/wp-content/themes/testik-5ae13f/index.php on line 78
Сопствено производство
капацитети
2 производствени капацитети во Европа. Повеќе од 80 вработени вработени

Warning: Trying to access array offset on value of type int in /home/o/olilweb/wp-texair.olilweb.beget.tech/public_html/wp-content/themes/testik-5ae13f/index.php on line 78
Европски
квалитет
Високотехнолошка опрема и најдобриот текстил од Европа

Warning: Trying to access array offset on value of type int in /home/o/olilweb/wp-texair.olilweb.beget.tech/public_html/wp-content/themes/testik-5ae13f/index.php on line 78
Проект
за 20 минути
Истиот ден пресметка на трошоците за вентилација на ткаенината

Warning: Trying to access array offset on value of type int in /home/o/olilweb/wp-texair.olilweb.beget.tech/public_html/wp-content/themes/testik-5ae13f/index.php on line 78
Испорака низ
целиот свет
Избор на најдобар начин на испорака врз основа на цена/тајмингот

Карактеристики на производство на текстилни канали

Употребата на врвна технологија за производство во комбинација со нашето големо искуство во работењето во сферата на HVAC (Греење, вентилација и климатизација) ни даде средства за производство на висококвалитетни производи. Ние, исто така, постојано ги подобруваме нашите системи за текстилни канали и интегрираме нови напредни технички решенија во нашиот производствен процес.

Имајќи ја на располагање лабораторијата опремена со високопрецизна контролна опрема, ја проучуваме распределбата на протокот на воздух под различни услови и начини на работа на дистрибутерот на воздухот.

За нашата работа ги користиме посебните карактеристики на проектите, како што се поставување на проток на воздух, средства за дистрибуција на воздухот, оддалеченост на протокот на воздух, температурна разлика и други параметри. Врз основа на пресметките, ние дизајнираме оптимален систем за воздушни канали за клиентот што ќе ни овозможи да го направиме системот за размена на воздух што го бараат капацитетите. Како резултат на овие ткаенини воздушни канали, TEXAIR достигнува целосен систем за дистрибуција на воздух.


Warning: Trying to access array offset on value of type int in /home/o/olilweb/wp-texair.olilweb.beget.tech/public_html/wp-content/themes/testik-5ae13f/index.php on line 106

Warning: Trying to access array offset on value of type int in /home/o/olilweb/wp-texair.olilweb.beget.tech/public_html/wp-content/themes/testik-5ae13f/index.php on line 106

Warning: Trying to access array offset on value of type int in /home/o/olilweb/wp-texair.olilweb.beget.tech/public_html/wp-content/themes/testik-5ae13f/index.php on line 106

Warning: Trying to access array offset on value of type int in /home/o/olilweb/wp-texair.olilweb.beget.tech/public_html/wp-content/themes/testik-5ae13f/index.php on line 106

Warning: Trying to access array offset on value of type int in /home/o/olilweb/wp-texair.olilweb.beget.tech/public_html/wp-content/themes/testik-5ae13f/index.php on line 119

Warning: Trying to access array offset on value of type int in /home/o/olilweb/wp-texair.olilweb.beget.tech/public_html/wp-content/themes/testik-5ae13f/index.php on line 119

Warning: Trying to access array offset on value of type int in /home/o/olilweb/wp-texair.olilweb.beget.tech/public_html/wp-content/themes/testik-5ae13f/index.php on line 119

Warning: Trying to access array offset on value of type int in /home/o/olilweb/wp-texair.olilweb.beget.tech/public_html/wp-content/themes/testik-5ae13f/index.php on line 119

  Што е канал за ткаенина

  Ткаенина канализација е технолошки најнапредното и најефикасното решение за системите за вентилација, кое е достапно сега. Иновативните воздушни канали од ткаенина беа развиени врз основа на долгогодишно искуство со сите други претходни видови канали (метал, пластика) и имаат импресивен список на економични и функционални предности.
  
Warning: Trying to access array offset on value of type int in /home/o/olilweb/wp-texair.olilweb.beget.tech/public_html/wp-content/themes/testik-5ae13f/index.php on line 160
  
Warning: Trying to access array offset on value of type int in /home/o/olilweb/wp-texair.olilweb.beget.tech/public_html/wp-content/themes/testik-5ae13f/index.php on line 160
  
Warning: Trying to access array offset on value of type int in /home/o/olilweb/wp-texair.olilweb.beget.tech/public_html/wp-content/themes/testik-5ae13f/index.php on line 160
  
Warning: Trying to access array offset on value of type int in /home/o/olilweb/wp-texair.olilweb.beget.tech/public_html/wp-content/themes/testik-5ae13f/index.php on line 160
  Нема сомнение дека сега текстилните канали доминираат на пазарот на системи за вентилација и постепено ги заменуваат поконзервативните алтернативи.

  Така, сега работата за создавање нови системи за вентилација не може да помине без развој на текстилни воздушни канали како еден од клучните елементи на техничкото решение.

  Неверојатно широкиот опсег на достапни опции за текстилните канали им овозможува совршено да се вклопат во секој проект.

  Предности на TEXAIR ткаенини воздушни канали

  
Warning: Trying to access array offset on value of type int in /home/o/olilweb/wp-texair.olilweb.beget.tech/public_html/wp-content/themes/testik-5ae13f/index.php on line 204
  Не запаливо
  
Warning: Trying to access array offset on value of type int in /home/o/olilweb/wp-texair.olilweb.beget.tech/public_html/wp-content/themes/testik-5ae13f/index.php on line 204
  Отпорен на хемикалии и корозија
  
Warning: Trying to access array offset on value of type int in /home/o/olilweb/wp-texair.olilweb.beget.tech/public_html/wp-content/themes/testik-5ae13f/index.php on line 204
  Неутрален на магнетни и електрични полиња
  
Warning: Trying to access array offset on value of type int in /home/o/olilweb/wp-texair.olilweb.beget.tech/public_html/wp-content/themes/testik-5ae13f/index.php on line 204
  Широк температурен опсег: од -50°C до 380°C
  
Warning: Trying to access array offset on value of type int in /home/o/olilweb/wp-texair.olilweb.beget.tech/public_html/wp-content/themes/testik-5ae13f/index.php on line 204
  Антибактериски својства
  
Warning: Trying to access array offset on value of type int in /home/o/olilweb/wp-texair.olilweb.beget.tech/public_html/wp-content/themes/testik-5ae13f/index.php on line 204
  Долг работен век: 10 години или повеќе
  
Warning: Trying to access array offset on value of type int in /home/o/olilweb/wp-texair.olilweb.beget.tech/public_html/wp-content/themes/testik-5ae13f/index.php on line 204
  Лесна тежина
  
Warning: Trying to access array offset on value of type int in /home/o/olilweb/wp-texair.olilweb.beget.tech/public_html/wp-content/themes/testik-5ae13f/index.php on line 204
  Флексибилност на инсталацијата
  
Warning: Trying to access array offset on value of type int in /home/o/olilweb/wp-texair.olilweb.beget.tech/public_html/wp-content/themes/testik-5ae13f/index.php on line 204
  Практично склопување: расклопување и леснотија на инсталација
  
Warning: Trying to access array offset on value of type int in /home/o/olilweb/wp-texair.olilweb.beget.tech/public_html/wp-content/themes/testik-5ae13f/index.php on line 204
  Лесно за поправка
  
Warning: Trying to access array offset on value of type int in /home/o/olilweb/wp-texair.olilweb.beget.tech/public_html/wp-content/themes/testik-5ae13f/index.php on line 204
  Ниска цена
  
Warning: Trying to access array offset on value of type int in /home/o/olilweb/wp-texair.olilweb.beget.tech/public_html/wp-content/themes/testik-5ae13f/index.php on line 204
  Компатибилен
  
Warning: Trying to access array offset on value of type int in /home/o/olilweb/wp-texair.olilweb.beget.tech/public_html/wp-content/themes/testik-5ae13f/index.php on line 204
  Биланс
  
Warning: Trying to access array offset on value of type int in /home/o/olilweb/wp-texair.olilweb.beget.tech/public_html/wp-content/themes/testik-5ae13f/index.php on line 204
  Пријателски на животната средина
  
Warning: Trying to access array offset on value of type int in /home/o/olilweb/wp-texair.olilweb.beget.tech/public_html/wp-content/themes/testik-5ae13f/index.php on line 204
  Хигиена
  
Warning: Trying to access array offset on value of type int in /home/o/olilweb/wp-texair.olilweb.beget.tech/public_html/wp-content/themes/testik-5ae13f/index.php on line 204
  Естетика
  Текстилните воздушни канали не горат

  Компанијата силно се фокусира на развој и интеграција на нови видови ткаенини со различни нови својства како еластичен, огноотпорен материјал со специјална силиконска обвивка која издржува влијание на температури до 380°C и може да се користи во канали за објекти со посебни барања. Значи, карактеристиките на овој материјал ги надминуваат суштинските барања за материјалите што се однесуваат на категоријата противпожарна безбедност G1 и B1, а каналите немаат никакви потреби за какви било дополнителни мерки за заштита од пожар од страна на клиентите.

  Каналите од ткаенина се одлични за корозивни средини

  Производството на воздушни канали од ткаенина, TEXAIR користи материјали кои се хемиски отпорни и нереактивни на повеќето компоненти што лебдат наоколу во воздухот. И за употреба во агресивни средини или во претпријатија чија опрема има високи барања за материјалите, TEXAIR користи специјални ткаенини. Некои наши ткаенини изработени од 100% полиестер без примеси или адитиви покажуваат доволна отпорност на супстанции како што се синтетичка хлороводородна киселина, хемиски чиста сулфурна киселина и амониум хлорид, што овозможува да се користи за системи за вентилација во капацитети за производство на микроспој. Ние сме во состојба да направиме канали материјал со посебен слој со одредена комбинација на својства. Значи, купувачот може да добие уникатна ткаенина која е најдобра за интеракција со агресивната средина во која работат. На тој начин можеме да понудиме систем на канали за посебен вид на објект без потреба да зависи од стандардните решенија на пазарот турка.

  Каналите од ткаенина се неутрални за магнетни и електрични простори

  Една од карактеристиките на антистатичката ткаенина е ослободување од притисокот од електростатско напнатост што се создава како резултат на триење од воздушни честички. Бидејќи ткаенините за канали се првенствено диелектрични, се користат ткаенини кои се направени од јаглероден конец во Така, купувачот може да користи такви канали во објекти кои имаат дополнителни барања кои се неопходни за заштита од експлозии.

  Текстилните системи за вентилација работат во широк температурен опсег: од -50°C до +380°C

  Компанијата TEXAIR располага со материјали со широк спектар на потрошувачки својства. Бидејќи условите во кои може да се користат каналите за ткаенина се многу различни, секој вид ткаенина што се користи има свој температурен опсег. Ова им овозможува на клиентите да го изберат најсоодветното решение за нивниот објект, наместо да преплаќаат за универзална опција.

  Системите за вентилација на ткаенината имаат антибактериски својства

  Антибактерискиот ефект достигнува преку додавање на посебни својства на ткаенината со вклучување на специјални нишки во материјалот (бактериостатски или антибактериски). Содржината на конците со антибактериски својства е некаде помеѓу 5 и 99% од целиот волумен на ткаенината и може да содржи такви компоненти како триклосан, чисто сребро или сребрени јони, сребрени зеолити (сребро со неорганска керамичка основа), бакарни оксиди , и неоргански врски на сребро и цинк. Употребата на такви материјали овозможува да се продолжи животниот циклус на дифузерот за ткаенина за време на интервали помеѓу операциите.

  Каналите од ткаенина имаат долг работен век: 10 години и повеќе

  Каналите за ткаенина се произведени од сертифицирани материјали кои се карактеризираат со високо ниво на издржливост и отпорност на абење. Каналите можат да се справат со голем број циклуси на перење во машина за перење. Ако правилно се почитуваат правилата за употреба, работниот век на воздушните канали на ткаенината ќе надмине 10 години. И, со оглед на фактот дека луѓето ги чистат системите за вентилација, што е можно поретко, каналите од ткаенина се најпожелна опција од перспектива на користење бидејќи трошоците се помали.

  Текстилните воздушни канали се лесни

  Каналите од ткаенина се полесни од металните канали. Максималната густина на материјалот е околу 600 g/m², така што просечната тежина на линеарен метар на канал обично е помала од килограм. Ова им овозможува да се прикачат на самоносни конструкции во кои употребата на традиционални системи не доаѓа предвид. Така, употребата на воздушни канали од ткаенина овозможува целосен систем за вентилација во сите објекти без никакви ограничувања за купувачот.

  Флексибилност при вградување на системот за вентилација

  TEXAIR претставува широк избор на различни стандардни големини и геометриски форми на канали. На пример, за објекти со ниски тавани, препорачуваме користење на полукружни канали; а за тавани каде што не може да се постават системи, препорачуваме канали во форма на сегмент или сектор. Таквата разновидност на понуди дава шанса да се избере каналот со најзгодната, најевтина опција за обликување и поставување, без оглед на посебните карактеристики на објектот.

  Лесна инсталација и отстранување на канали од ткаенина

  Една од главните предности со воздушните канали од текстилна ткаенина е леснотијата на склопување. Во овој поглед, клиентите можат да заштедат дури до 90% во трошоците во споредба со работењето со традиционалните метални системи. И имајќи предвид дека секој систем за вентилација мора да се сервисира и периодично да се чисти, леснотијата на неговото расклопување и последователната инсталација им дава на каналите од ткаенината непогрешлива предност во однос на каналите обложени со цинк.

  Каналот од ткаенина е одличен за поправка

  Секој дел во каналите на TEXAIR може лесно да се замени. Благодарение на едноставниот механизам за поврзување со патент. Ако одеднаш од која било причина некој има потреба да замени дел од каналот, тоа може лесно да го направи клиентот на неговиот или нејзиниот канал, без да мора да се јави во компанија за инсталација.

  Ниски цени за ткаенини канали

  Воздушните канали TEXAIR обезбедуваат ефикасна дистрибуција на воздухот без дополнителни скапи уреди за дистрибуција. А таквите канали им овозможуваат на клиентите да го намалат својот буџет благодарение на едноставноста на инсталацијата, како и пониската цена на материјалите и компонентите во споредба со каналите обложени со цинк. Кога се превиткуваат и пакуваат нивните вкупни димензии се далеку помали, што резултира со помали трошоци за испорака. Текстилните воздушни канали не бараат многу елементи кои традиционално им се потребни на системите, особено: елементи за дистрибуција на воздух (дифузери, анемостати, решетки итн.), пригушувачи, бројни приклучоци и поврзувачки делови и тела.

  100% компатибилност на текстилната вентилација со метална вентилација

  Каналите лесно се поврзуваат со метални канали во унифициран, комбиниран систем. За склопување на линијата за напојување, на каналот е предвидена поврзувачка компонента која може да се користи за поврзување на текстилен систем до крајот на која било форма или конфигурација. Ова е многу погодно бидејќи не бара изработка на специјално обликувани елементи од страна на клиентот.

  Воздушен баланс во системот за вентилација

  Каналите не бараат никакви дополнителни мерки за враќање на рамнотежа како резултат на протокот на воздух. Клиентот добива целосно подготвен, избалансиран систем во однос на протокот на воздух и притисокот на системот за дистрибуција на воздухот. Поради оваа причина, клиентот повеќе нема да има потреба последователно да го приспособува системот по инсталацијата.

  Еко-пријателство на ткаенини

  Каналите имаат мазна внатрешна површина дизајнирана да ги минимизира загубите поради воздушното триење на ѕидот, што го попречува таложењето на контаминации. тие не предизвикуваат никакви алергиски реакции и затоа се целосно безбедни и погодни за употреба во различни објекти. Ова овозможува користењето на воздушните канали од ткаенина да продолжи да се шири на полињата каде што претходно металните канали се користеа како стандардно.

  Хигиенски систем за вентилација на ткаенината

  Воздушните канали од ткаенината може да се ракуваат со поголеми брзини на воздухот од металните канали и имаат мазна внатрешна површина. Поради оваа причина, каналите TEXAIR не акумулираат слој прашина во текот на нивната работа. Целиот систем, вклучувајќи ги сите негови премини и вртења, се изработени од ткаенина, така што може да се чисти и мие без ограничување во машина за перење. Како резултат на тоа, износот што клиентите ќе можат да го заштедат при последователно сервисирање е исто така непогрешлива предност што ја имаат каналите за ткаенина.

  Естетиката на вентилацијата на ткаенината

  Воздушните канали се способни да го нагласат и да додадат разновидност на дизајнот на ентериерот. Ова е уште една придобивка што TEXAIR ја носи на маса. Во зависност од внатрешноста на клиентот, можеме да понудиме избор на различни стилови на градба и широк опсег на бои. Понатаму, каналите со неонско осветлување и нивниот единствен изглед можат да додадат допир на ексклузивност во вашиот објект. Ова дизајнерско решение несомнено ќе привлече поголемо ниво на внимание на вашиот објект кај посетителите.

  Видео за текстилни воздушни канали

  Каналот на YouTube TEXAIR е единствениот ресурс, кој ви дава целосен опсег на компетентна информативна поддршка од врвни експерти за дизајн и работа на текстилни канали за сите можни апликации. Редовно се ажурира со нови видеа.

  Одете на YouTube

   Апликација за канали од ткаенина

   Прехранбената индустрија
   Поладни простории
   Магацини
   Молови
   Спортски објекти
   Производство
   Бизнисот со стаклена градина
   Складирање на цвеќе
   Канцелариски објекти
   Ледени арени
   Fabric ducting for food processing plants
   Во прехранбената индустрија, примарните барања наведени за системот за вентилација спаѓаат во санитарните и хигиенските барања. Поради оваа причина, системите за вентилација мора лесно да се чистат. Воздушните канали од ткаенината лесно го задоволуваат ова барање, бидејќи може да се чистат во машини за перење. Употребата на антибактериски ткаенини помага да се избегне ширење на бактерии на ѕидовите на каналите.
   Fabric ducting for cooling chambers
   Ладењето на производите на местата за производство на храна е клучен дел од производниот процес. Најчесто, производите се ладат по претходно пакување или термичка обработка. По правило, поладните простории што се користат за складирање на прехранбени производи се компактни, но се полни со голема количина на производи, така што за да се обезбеди рамномерно распоредување на студениот воздух низ ладилникот, компаниите често избираат да користат воздушни канали. Ова решение помага да се обезбеди рамномерно ладење или замрзнување на производите, без разлика колку се оддалечени од ладилникот за воздух.
   Fabric ducting for storage facilities
   Магацините обично се разликуваат од другите објекти по нивните големи површини и високи тавани. Греењето на воздухот во моментов е едно од најефикасните решенија за ваков тип на објекти. Во меѓувреме, ништо не може да ја постигне оваа цел подобро од воздушните канали. Тие овозможуваат воздухот да се движи со потребната брзина низ работната површина и покрај големата висина на која се инсталирани. Рамномерната дистрибуција на воздухот обезбедува постојана температура, што е неопходен услов за складирање на различни видови производи.
   Fabric ducting for shopping centres and shops
   Еден од главните барања наведени во однос на трговските центри се високите барања за заштита од пожар што ги имаат. За таа цел, компанијата TEXAIR нуди материјали направени од материјал отпорен на горење. Каналите може да бидат произведени од различни бои на материјали, што е непогрешлива предност што тие ја претставуваат во однос на традиционалните системи. Во меѓувреме, способноста да се дистрибуира воздухот низ сите зони ќе ни се најде на такви места, на пример, како делови за ладење на намирници.
   Textile ducting for gyms and fitness clubs
   Посебна карактеристика на вентилацијата во спортските објекти е тоа што таквите сали често се користат за сесии на интензивни тренинзи кои може да се категоризираат како тешки физички напор. Ова, пак, бара посебен пристап кон дизајнот на системите за вентилација. Воздушните канали од ткаенина овозможуваат неопходна подвижност во воздухот што е пожелно во објектите што се користат за здравје и вежбање, како и рамномерна дистрибуција на воздухот насекаде околу спортската сала, осигурувајќи дека се пропуштаат областите без проток.
   Fabric ducting for production plants and workshops
   Каналите за ткаенина TEXAIR се користат и на различни индустриски производствени локации, од кои секоја има свои уникатни карактеристики. Постојат големи топлински текови присутни во многу компании, поврзани со технолошки процеси. Употребата на воздушни канали од ткаенина овозможува дополнителен проток на воздух да се насочи во овие зони за да се компензира протокот на топлина; во меѓувреме, унифицираната алатка TEXAIR-S помага прецизно да се пресметаат.
   Fabric ducting for greenhouses
   Денес, развојот на бизнисот со оранжерии поминува низ нова фаза на раст. Ова не само што ја олеснува постојаната побарувачка за свежо овошје и зеленчук, туку и доаѓањето на нова технологија за изградба на слични објекти и решенија за создавање микроклима во стакленички објекти. Една таква новина е употребата на воздушни канали од ткаенина во системите за греење на воздухот за оранжерии. Каналите обично се складираат во долниот дел од оранжериите со цел да се обезбеди што повеќе топлина да се пренесе на растенијата. Воздушните канали од ткаенина, исто така, може да се користат за рамномерно снабдување со јаглерод диоксид за да се хранат културите.
   Fabric ducting for flower storage rooms
   Секој кој води бизнис со цвеќиња има потреба да ги складира своите цвеќиња, што значи дека ќе му треба поладна просторија. Тоа им дава можност на цвеќињата да живеат под услови кои се најудобни за нив да преживеат. Меѓутоа, само нивното складирање во поладна просторија не гарантира дека тие ќе останат добро сочувани, бидејќи силниот проток на ладен воздух може да предизвика растенијата да се пресушат. Воздушните канали од ткаенина помагаат подеднакво и со мала брзина да се дистрибуира протокот на ладен воздух низ просторијата, што обезбедува што е можно поудобни услови за складирање на цвеќето и им помага да го задржат својот изглед долго време.
   Fabric ducting for offices and business centres
   Воздушните канали од ткаенина, за разлика од металните канали, имаат многу поголема разновидност на бои и форми, што им овозможува да се користат во канцелариски објекти каде барањата за нивниот изглед често се од најголема важност. Природата на материјалот на воздушните канали овозможува да се испечатат различни слики на нив. Со употребата на воздушните канали на TEXAIR, дури и системот за вентилација може да ја има корпоративната боја и логото на компанијата на купувачот.
   Fabric ducting for ice arena
   Ледените арени се области каде што многу луѓе поминуваат некои нервозни моменти, како спортисти или јавност. Затоа треба да имаат доволно квалитетен воздух за да се чувствуваат добро. Од различни гледишта, воздушните канали од текстилна ткаенина се најдоброто решение за оваа намена.
   Сите апликации

   Фази на проект за систем за вентилација на ткаенина

   1
   Дојдовно барање
   Дизајн, избор и пресметка на канали за ткаенина врз основа на првичните податоци или условите за работа
   Техничка и комерцијална понуда
   Одобрување на изработеното инженерско решение за вентилација на текстил
   2
   3
   Производство
   Канали од ткаенини сошиени според одобрени работни цртежи во рок од 1-5 дена
   Испорака
   Контрола на квалитет на готови производи и бесплатна достава до филијалата на транспортната компанија во Рига
   4
   5
   Монтирање
   Ткаенините канали се склопуваат и инсталираат од самиот клиент на лице место, според доставените упатства

   Спроведени проекти за вентилација на ткаенина

   Повеќе од 200 завршени проекти во 40 земји. Нашите клиенти вклучуваат: Coca-Cola, Nestle, Danone, Amazon, Unilever, Heineken, Henkel.
   
Warning: Trying to access array offset on value of type int in /home/o/olilweb/wp-texair.olilweb.beget.tech/public_html/wp-content/themes/testik-5ae13f/index.php on line 462
   Фабрика за месо Гавриловиќ, 2021
   Во работилниците за производство на месо на легендарниот хрватски бренд Гавриловиќ се инсталирани воздушни канали TEXAIR од антибактериска ткаенина.
   
Warning: Trying to access array offset on value of type int in /home/o/olilweb/wp-texair.olilweb.beget.tech/public_html/wp-content/themes/testik-5ae13f/index.php on line 462
   Фабрика за сирење Сернур, 2021
   Пленумски и издувни воздушни канали за еден од водечките производители на Република Мари Ел, кој прави широк асортиман на млечни производи.
   
Warning: Trying to access array offset on value of type int in /home/o/olilweb/wp-texair.olilweb.beget.tech/public_html/wp-content/themes/testik-5ae13f/index.php on line 462
   GOODVEN, 2020
   TEXAIR има имплементирано систем за дистрибуција на воздух во работилницата за пакување кондиторски производи.
   
Warning: Trying to access array offset on value of type int in /home/o/olilweb/wp-texair.olilweb.beget.tech/public_html/wp-content/themes/testik-5ae13f/index.php on line 462
   VkusVill, 2020
   Испорака на воздушни канали за производство на кондиторски производи на познатиот бренд Vkusville, кој произведува целосно природни прехранбени производи со највисок квалитет.
   
Warning: Trying to access array offset on value of type int in /home/o/olilweb/wp-texair.olilweb.beget.tech/public_html/wp-content/themes/testik-5ae13f/index.php on line 462
   "Danone", 2019
   TEXAIR има имплементирано систем за дистрибуција на ладен воздух во фабриката за производство на млеко.
   
Warning: Trying to access array offset on value of type int in /home/o/olilweb/wp-texair.olilweb.beget.tech/public_html/wp-content/themes/testik-5ae13f/index.php on line 462
   Фабрика за млеко Смоленски РОСА, 2019
   Фабрика за млеко Смоленски РОСА, простории за зреење сирење, со цел да се постигне целосна покриеност со дистрибуција на воздухот користевме полукружни воздушни канали.
   
Warning: Trying to access array offset on value of type int in /home/o/olilweb/wp-texair.olilweb.beget.tech/public_html/wp-content/themes/testik-5ae13f/index.php on line 462
   Produkty ot Palycha, 2019
   Систем за снабдување со текстил и дистрибуција на издувен воздух за производство на храна.
   Погледнете ги сите проекти

   Зошто сме избрани како производител на вентилација на ткаенина?

   Текстилните воздушни канали TEXAIR нудат апсолутна разновидност на опции со производи со највисок квалитет и најбрзо можно пресметување и време на изработка.

   Како да изберете канал за ткаенина

   Избор на обликот на ткаениниот воздушен канал

   Воздушните канали од ткаенина може да бидат во различни геометриски форми, како што се круг, полукруг, сегмент, како и триаголен или правоаголен пресек. Ова нуди начин за нивно користење во различни објекти, бидејќи нивната форма овозможува каналите да се прилагодат на кое било од барањата на клиентите.

   Канали со кружен облик
   Канали со кружен облик се користат во случај да нема ограничувања за висината на суспензијата подалеку од подот/таванот. Дијаметарот на каналот во овој случај ќе биде што е можно помал за таков проток на воздух.
   Каналите со полукружна форма се користат, по правило, во објекти со ниски тавани. Во овој случај, можеме да го зголемиме растојанието од каналот до работната површина, што позитивно влијае на дистрибуцијата на воздухот. Исто така, опција во овој пример е употребата на канали во форма на сегменти.
   Канали со полукружна форма
   Воздушни канали во форма на четвртина
   Воздушните канали во форма на четвртина се користат во канцеларии, конференциски сали, производствени капацитети и други типови на објекти каде што вентилацијата од различни причини не може да биде поставена во центарот на објектот, туку многу да биде поставена покрај ѕидовите
   За издувни гасови обично се користат воздушни канали со правоаголна форма. Нивната форма е поддржана од алуминиумска рамка.
   Воздушни канали со правоаголна форма

   Избор на ткаенина за текстилен канал

   Правилниот избор на ткаенината на каналот бара податоци за намената на системот (за греење, вентилација, климатизација), температурата на воздухот што треба да се испорача, типот на објектот, како и сите посебни услови што мора да се земат предвид (висока температура, влага, чист објект, агресивна средина итн.). Висококвалитетните ткаенини кои ги користиме за производство со основа и облоги од различни видови (полиестер, стаклени влакна, полиуретан, силициум и сл.) овозможуваат производство на канали погодни за работа во секој објект, без оглед на неговите посебни фактори и сложеноста.

   TEXAIR системот од кружни и полукружни канали се изработени од ткаенина пропустлива за воздух, совршена за системи за контрола на климата што се користат за ладење. Посебната карактеристика на TEXAIR воздушнопропустливата ткаенина е постојаната вредност на воздушнопропустливост на нејзината ткаенина под одреден притисок. Воздушната пропустливост на ткаенините овозможува воздухот да се дистрибуира на ниска температура без ризик од формирање на кондензација. TEXAIR каналите се подеднакво ефикасни со употреба на големи и мали количини на испорачаниот воздух, а дистрибуцијата на воздухот се зема поединечно во секој објект. Во зависност од бараните климатски услови, експертите на TEXAIR избираат еден од осумте видови ткаенина за конкретните цели на купувачот.

   Исто така, каналите TEXAIR се произведуваат од ткаенини кои не се пропустливи за воздух. Доводот на воздух поминува низ калибрирана перфорација долж целиот канал, што му овозможува да се користи и во обични и во многу високи објекти.

   Програмите за шема развиени од инженерите на TEXAIR овозможуваат да се пресметаат потребниот агол на перфорација, големина и број на дупки за секој сегмент од каналот. Ова овозможува да се постигне прецизна дистрибуција на воздухот во објектите. Во зависност од потребите, може да се користат материјали со различни дополнителни карактеристики – зголемена издржливост, огноотпорност, хемиска отпорност итн. Овие воздушни канали од ткаенина се испорачуваат и во широк опсег на бои.

   Избор на боја на канал за ткаенина

   Материјалите TEX-Lti и TEX-Sti се најраспространети и се користат во повеќето проекти. Тие се достапни во 12 различни опции за бои, иако клиентите главно одат со бела или светло сива боја.

   Ткаенините со посебни својства се достапни во ограничен опсег на бои.

   Бело

   Беж

   Жолта

   Портокалова

   Црното

   Црвено

   Светло сива

   Зелена

   Сино

   Темно сива

   Светло сино

   Индивидуален*