Апликација за воздушни канали од ткаенина

Неопходно е да се снабдува строго дефиниран волумен на воздух на секое место за крава со животно со строго наведена брзина на воздухот.
За да се обезбеди процес на примарна ферментација на виното, неопходно е да се одржи одредена амбиентална температура, да се избегнуваат пропустливи дупки, прекумерна влажност. Присуството на персонал во продавницата не е трајно и се јавува само за време на процесот на работење.
Бидејќи на места каде што брзината на протокот на воздух е помала, сирењата не само што ќе бидат влажни, туку и ќе се зголеми ризикот од појава на мувла. Во такви услови, перфориран текстилен канал има очигледни предности во организирањето на процесот на дистрибуција на воздухот.
Ледените арени се области каде што многу луѓе поминуваат некои нервозни моменти, како спортисти или јавност. Затоа треба да имаат доволно квалитетен воздух за да се чувствуваат добро. Од различни гледишта, воздушните канали од текстилна ткаенина се најдоброто решение за оваа намена.
Секој кој води бизнис со цвеќиња има потреба да ги складира своите цвеќиња, што значи дека ќе му треба поладна просторија. Тоа им дава можност на цвеќињата да живеат под услови кои се најудобни за нив да преживеат.
Каналите за ткаенина TEXAIR се користат и на различни индустриски производствени локации, од кои секоја има свои уникатни карактеристики. Постојат големи топлински текови присутни во многу компании, поврзани со технолошки процеси.
Еден од главните барања наведени во однос на трговските центри се високите барања за заштита од пожар што ги имаат. За таа цел, компанијата TEXAIR нуди материјали направени од материјал отпорен на горење.
Ладењето на производите на местата за производство на храна е клучен дел од производниот процес. Најчесто, производите се ладат по претходно пакување или термичка обработка.
Воздушните канали од ткаенина, за разлика од металните канали, имаат многу поголема разновидност на бои и форми, што им овозможува да се користат во канцелариски објекти каде барањата за нивниот изглед често се од најголема важност.
Каналите обично се складираат во долниот дел од оранжериите со цел да се обезбеди што повеќе топлина да се пренесе на растенијата. Воздушните канали од ткаенина, исто така, може да се користат за рамномерно снабдување со јаглерод диоксид за да се хранат културите.
Посебна карактеристика на вентилацијата во спортските објекти е тоа што таквите сали често се користат за сесии на интензивни тренинзи кои може да се категоризираат како тешки физички напор. Ова, пак, бара посебен пристап кон дизајнот на системите за вентилација.
Магацините обично се разликуваат од другите објекти по нивните големи површини и високи тавани. Греењето на воздухот во моментов е едно од најефикасните решенија за ваков тип на објекти.
Во прехранбената индустрија, примарните барања наведени за системот за вентилација спаѓаат во санитарните и хигиенските барања. Поради оваа причина, системите за вентилација мора лесно да се чистат.