Методи за склопување на воздушни канали од ткаенина

Пример за склопување на ткаенини за воздушни канали на кабел со едно коло

Монтирајте куки на ѕидот (1). Потоа започнете со склопување на челичниот кабел (4). Посебна стега (3) е наменета за комплетирање на крајна јамка и прицврстување на кабелот и бравата (2), која ќе се користи за балансирање на напнатоста во челичниот кабел (4). Завртката, пак, е поврзана со ѕидната кука (1).

Кога е монтиран челичниот кабел, тогаш преминете на монтирање на кабелските врски (5), кои обезбедуваат строго хоризонтална положба на челичниот кабел. За доводните канали, тие се инсталирани со интераксијално растојание од 5 метри едни од други.

Поврзувачкиот дел од ткаениниот воздушен канал (9) е прикачен на излезниот адаптер на инсталацијата (11) и се заклучува на своето место со специјална стегач за челична лента (10).

Понатаму, врската е прикачена (9) со помош на патент (8) на каналот (7) и каналот се закачува под челичниот кабел (4) со помош на специјална штипка (6). Сите овие монтажни работи треба да се повторат додека не заврши инсталацијата на целиот канал.

insta.jpg

Откако ќе заврши склопувањето, пред да го стартувате системот, проверете:

Интегритетот и стабилноста на ѕидните куки (1) лоцирани на ѕидовите и на таванот.

Правилно затегнување на кабелот (4).

Проверете го прицврстувањето на челичниот кабел каде што каналот се поврзува со излезниот адаптер на инсталацијата (11).

Дека сите патенти се затворени, поврзувајќи различни сегменти на каналот.

Пред да се внесе воздух во системот, од клучно значење е да се утврди дека каналот е целосно распространет по целата должина на дизајнот за да се избегне пневмоперкусија и експлозија на каналот.

Warning: Undefined variable $args in /home/o/olilweb/wp-texair.olilweb.beget.tech/public_html/wp-content/themes/testik-5ae13f/single-textile-ventilation.php on line 98 Warning: Trying to access array offset on value of type null in /home/o/olilweb/wp-texair.olilweb.beget.tech/public_html/wp-content/themes/testik-5ae13f/single-textile-ventilation.php on line 98

Можеби ќе ве интересира