Текстилни одмрзнувачи TEX-DEFROST

Текстилниот одмрзнувач е направен за побрзо одмрзнување на испарувачите, како и прилагодување на насоката и брзината на протокот на ладен воздух во просторијата. Производот се користи за воздушни ладилници со хоризонтално довод на воздух. Текстилните одмрзнувачи се направени од издржлива лесна ткаенина, цврсто се закачуваат на решетката на вентилаторот со специјални стеги за да се спречи оштетување или спонтано исклучување.

Одмрзнување на ладилникот за воздух

Кога испарувачот е поставен на режим на одмрзнување, доводот на ладен воздух престанува. Производот попушта и го затвора вентилаторот, изолирајќи ја надворешната средина од процесот на создавање топлина од системот. Топлината се складира во внатрешноста на воздушниот ладилник, што го намалува времето на одмрзнување на воздушниот ладилник до 50%.

Текстилниот одмрзнувач е дизајниран така што во производот не се формира мраз или влага. Употребата на текстил е причината што мразот не се формира на вентилаторите и внатре во испарувачот во режим на одмрзнување, спречувајќи дефекти и формирање на „ледени облаци“.

Прилагодување на протокот на воздух

Кога испарувачот е во функција, одмрзнувачот се надува од воздухот без загуби на ладна енергија. Удобен систем за прилагодување овозможува да се зголеми брзината или да се потроши протокот на воздух за рамномерно да се излади просторијата без зголемување на моќноста и без купување дополнителна опрема за ладење.

Уредување на уредот

1. Поврзување
2. Надворешен спој
3. Стегач лента
4. Кабел за прилагодување
5. Задржувач
6. Јамка за прилагодување
7. Заклучување на лента за стегање