Техничка услуга и гаранција

Воздушните канали од ткаенина се едно од најдобрите технолошки решенија за вентилација, климатизација и греење на воздухот системи.

Работен век и гаранции на производителот

Животниот век на ткаенините воздушни канали директно зависи од видот на ткаенината, условите за употреба и во случај да се почитуваат барањата на производителот може да се прошири на над 15 години.

Потребен услов од гаранцијата е да има филтри за воздух во системите за вентилација.

  • Производителот дава 5-годишна гаранција за материјалите Tex-Sti, Tex-Stp и Tex-StiF.
  • Производителот дава 2-годишна гаранција за материјалите Tex-Lti, Tex-Lti-RS, Tex-StAb, Tex-Fpu, Tex-Fsi.

Елементите за монтирање и прицврстување доаѓаат со гаранција од една година.

Сертификатите за производи служат како документ со кој се потврдува гаранцијата.

„Воздушните канали од ткаенина“ одговараат на санитарните и епидемиолошките правила и норми на владата. Производителот гарантира дека утврдените параметри во начинот на работа на производот и бројките за доверливост се обезбедени за да се претпостави дека Клиентот ги почитува техничките параметри во текот на целиот тек на употребата на производот.

Во случај кога во текот на гарантниот период се откријат производствени дефекти на производот или неговите сегменти по вина на производителот, овој ќе биде обврзан да ги отстрани дефектите или да ги замени деловите од делот што не успеале во најкраток временски период технички можен.

Сервисирање на воздушни канали од ткаенина

Агресивните средини и честото перење го намалуваат работниот век на производот. Производителот не посочува никакви посебни барања во врска со фреквенцијата на перење на производите и тоа го остава на дискреција на организацијата и соодветната регулатива на институцијата каде што ќе се користи производот. Перењето на воздушните канали на ткаенината може да се врши рачно или во машина за перење во согласност со следниве упатства:

  • Перењето мора да се врши со не особено груби алатки за перење или дезинфекција на температура не повисока од 45°C во текот на 15 минути.
  • Сушењето треба да се случи на собна температура и во зависност од видот на ткаенината не треба да трае повеќе од 3-4 часа.

Комплетен пакет

Пакетот за воздушни канали при испорака вклучува:

  • Еквилајзери за проток на воздух (мрежа во облик на конус на влезот за дисперзија на воздух);
  • Влезни адаптери за поврзување текстилни канали;
  • Држачи за суспензија на кабел или профил (прицврстени на површината на каналот);
  • Потребни обликувани елементи;
  • Пакет со работна документација (работни нацрти, спецификација, шема на склопување, сертификат за производ)

Пакување

Пакувањето се врши според документацијата на компанијата за производство и обезбедува зачувување на воздушните канали при транспортот во покриени возила од секаков тип.

Пакувањето на каналите се врши во внатрешен вентилиран објект со температура на околината од 15 до 35°C со релативна влажност до 80% од агресивните примеси во околината.

Warning: Undefined variable $args in /home/o/olilweb/wp-texair.olilweb.beget.tech/public_html/wp-content/themes/testik-5ae13f/single-textile-ventilation.php on line 98 Warning: Trying to access array offset on value of type null in /home/o/olilweb/wp-texair.olilweb.beget.tech/public_html/wp-content/themes/testik-5ae13f/single-textile-ventilation.php on line 98

Можеби ќе ве интересира