Информации за воздушни канали од ткаенина

Воздушните канали од ткаенина може да бидат во различни геометриски форми, како што се круг, полукруг, сегмент, како и триаголен или правоаголен пресек.
Во денешно време, индустријата за опрема за вентилација сè уште не престана да се развива и постојано се движи напред
Животниот век на ткаенините воздушни канали директно зависи од видот на ткаенината, условите за употреба и во случај да се почитуваат барањата на производителот може да се прошири на над 15 години.
Агресивните средини и честото перење ќе го скратат животниот век на производот. Производителот нема барања за употреба на овој производ.
Методот на сублимација за печатење што го користи компанијата TEXAIR нуди можност да ги направи вашите објекти пошарени и да се истакне повеќе.
Пример за склопување на ткаенини за воздушни канали на кабел со едно коло
За пресметување на воздушниот канал од ткаенина, ја користиме унифицираната алатка TEXAIR-S.
Воздушните канали од ткаенина се користат и за дистрибуција на воздух и за транспорт со речиси идентична ефикасност.
TEXAIR е компанија со целосен циклус способна да го контролира целиот производствен процес, од фазата на дизајнирање па сè до испораката на готовите производи