Kanalet e ajrit prej pëlhure për palestër

Një tipar i veçantë i ajrosjes në objektet sportive është se salla të tilla shpesh përdoren për seancat e stërvitjeve intensive të cilat mund të kategorizohen si ushtrime fizike të rënda. Kjo, nga ana tjetër, kërkon një qasje të veçantë ndaj dizajnit të sistemeve të ventilimit. Kanalet e ajrit prej pëlhure lejojnë lëvizshmërinë e nevojshme në ajër që është e dëshirueshme në ambientet e përdorura për shëndetin dhe stërvitjen, si dhe një shpërndarje të barabartë të ajrit në të gjithë sallën e sportit, duke siguruar që asnjë zonë të mos rrjedhë.

Të dhënat fillestare për dizajnin:

 • Aplikimi: ambiente sportive
 • Lloji i kanalit të ajrit, qëllimi i sistemit: furnizimi (gjendja), shkarkimi
 • Forma e kanalit: gjysmë e rrumbullakët, drejtkëndëshe
 • Rrjedha e ajrit, presioni statik: 25000 m³/orë (gjithsej), 100-500 Pa
 • Gjatësia e kanalit: 40 m (gjithsej)
 • Pëlhurë: TEX-Sti (Standard Impermeable): poliestër i papërshkueshëm nga ajri 100
 • Temperatura e ajrit të furnizimit: +15-24°C
 • Shpërndarja e ajrit: shpërndarja e barabartë në të gjithë dhomën
 • Lartësia e instalimit nga dyshemeja në boshtin e kanalit: 3500-5000 mm

Karakteristika të veçanta:

Instalimi i një kanali tekstili në një klub fitnesi do të zgjidhë disa probleme menjëherë:

 • Sigurimi i kushteve komode për sport
 • Eliminoni rrezikun e zhvillimit të baktereve patogjene
 • Përmirësimi i performancës së vizitorëve të përfshirë në sport
 • Ruajtja e një niveli optimal të lagështisë në dhomë
 • Shmangia e formimit të kërpudhave dhe mykut në dhomë