Ткаенини воздушни канали за теретана

Посебна карактеристика на вентилацијата во спортските објекти е тоа што таквите сали често се користат за сесии на интензивни тренинзи кои може да се категоризираат како тешки физички напор. Ова, пак, бара посебен пристап кон дизајнот на системите за вентилација. Воздушните канали од ткаенина овозможуваат неопходна подвижност во воздухот што е пожелно во објектите што се користат за здравје и вежбање, како и рамномерна дистрибуција на воздухот насекаде околу спортската сала, осигурувајќи дека се пропуштаат областите без проток.

Првични податоци за дизајнот:

 • Примена: спортски објекти
 • Тип на воздушен канал, намена на системот: снабдување (состојба), издувни гасови
 • Облик на канал: полу-круг, правоаголен
 • Проток на воздух, статички притисок: 25000 м³/ч (вкупно), 100-500 Па
 • Должина на канал: 40 м (вкупно)
 • Ткаенина: TEX-Sti (Standard Impermeable): непропустлив воздух полиестер 100 %
 • Температура на довод на воздух: +15-24°C
 • Распределба на воздухот: рамномерна распределба низ целата просторија
 • Висина на инсталација од оската на подот до каналот: 3500-5000 мм

Специјални карактеристики:

Инсталирањето на текстилен канал во фитнес клуб ќе реши неколку проблеми одеднаш:

 • Обезбедување удобни услови за спортување
 • Елиминирајте го ризикот од развој на патогени бактерии
 • Подобрување на перформансите на посетителите вклучени во спортот
 • Одржување на оптимално ниво на влажност во просторијата
 • Избегнување на формирање на габи и мувла во просторијата