Kanalet e ajrit prej pëlhure për arenat e akullit

Arenat e akullit janë zonat ku shumë njerëz kalojnë momente nervoze, duke qenë sportist apo publik. Pra, ata duhet të kenë ajër të mjaftueshëm cilësor për t’u ndjerë mirë. Nga këndvështrime të ndryshme, kanalet e ajrit prej pëlhure tekstili janë zgjidhja më e mirë për këtë qëllim.

Të dhënat fillestare për dizajnin:

  • Aplikimi: sigurimi i ftohjes për arenën/stadiumin e akullit
  • Lloji i kanalit të ajrit, qëllimi i sistemit: furnizimi, ftohja
  • Forma e kanalit: e rrumbullakët
  • Rrjedha e ajrit, pjesë statike e prirur prej 36 m dhe 3 pjesë prej 66 m2x50 m
  • Pëlhurë: TEX-Sti (Standard Impermeable), poliestër i papërshkueshëm nga ajri 100%
  • Temperatura e ajrit të furnizimit: 6°C
  • Shpërndarja e ajrit: shpërndarja e barabartë në të gjithë dhomën
  • Lartësia e instalimit nga dyshemeja në boshtin e kanalit: 12000 mm

Karakteristika të veçanta:

Për të ruajtur funksionimin e duhur të mbulesës së akullit dhe për të ruajtur temperaturën në dhomë jo më të lartë se +12°C, është e nevojshme të zhvillohet një sistem ajrimi i ajrit që do të lejojë shmangien e temperaturave kritike që mund të rriten nga pajisjet e funksionimit, prania e spektatorë gjatë garës dhe nga faktorë të tjerë. Është gjithashtu e nevojshme të sigurohet që problemi të zgjidhet në mënyrë të tillë që të shmanget krijimi i zonave të ndenjura, të cilat do të çojnë në formimin e kondensatës në strukturat mbështetëse të arenës (famet / trarët).