Kanalet e ajrit prej pëlhure për industrinë ushqimore

Në industrinë ushqimore, kërkesat primare të deklaruara për sistemin e ventilimit bien nën kërkesat sanitare dhe higjienike. Për këtë arsye, sistemet e ventilimit duhet të jenë të lehta për t’u pastruar. Kanalet e ajrit të pëlhurës e plotësojnë këtë kërkesë me lehtësi, pasi ato mund të pastrohen në lavatriçe. Përdorimi i pëlhurave antibakteriale ndihmon në shmangien e përhapjes së mikrobeve në muret e kanaleve.

Të dhënat fillestare për dizajnin:

  • Aplikimi: përpunimi i mishit, prodhimi i mishit
  • Lloji i kanalit të ajrit, qëllimi i sistemit: furnizimi, ftohja
  • Forma e kanalit: kolektor “2 në 1”
  • Rrjedha e ajrit, presioni statik: 25000 m³/orë, 300 Pa
  • Gjatësia e kanalit: 37 m
  • Pëlhurë: TEX-Sti (Standard Impermeable), poliestër i papërshkueshëm nga ajri 100%
  • Temperatura e ajrit të furnizimit: 10°C
  • Shpërndarja e ajrit: shpërndarja e barabartë në të gjithë zonën e punës
  • Lartësia e instalimit nga dyshemeja në boshtin e kanalit: 4000 mm

Karakteristika të veçanta:

Lejimi i shpërndarjes së rehatshme të ajrit të ftohur për njerëzit që punojnë në dhomën nën kanalet tona të ajrit të tekstilit, si dhe heqja e rrymës, gjë që çon në më pak dëmtim të produkteve të mishit dhe në këtë mënyrë në uljen e kostove të prodhimit.