Сертификати и лиценци

Производите на TEXAIR ги имаат сите потребни сертификати

EN ISO 20743:2013 Текстил - Определување на антибактериска активност на текстилни производи
Производ: Ткаенина Tex-Sti (TexAir Standard Impermeable)
Класификација на реакција на пожар во согласност со EN 13501-1:2018
Производ: Текстил од полиестер со полиуретанска обвивка Tex-StiF
Класификација на реакција на пожар во согласност со EN 13501-1:2018
Производ: Текстил од фиберглас со силиконски премаз Tex-Fpu