Ткаенини воздушни канали за стакленички бизнис

Денес, развојот на бизнисот со оранжерии поминува низ нова фаза на раст. Ова не само што ја олеснува постојаната побарувачка за свежо овошје и зеленчук, туку и доаѓањето на нова технологија за изградба на слични објекти и решенија за создавање микроклима во стакленички објекти. Една таква новина е употребата на воздушни канали од ткаенина во системите за греење на воздухот за оранжерии. Каналите обично се складираат во долниот дел од оранжериите со цел да се обезбеди што повеќе топлина да се пренесе на растенијата. Воздушните канали од ткаенина, исто така, може да се користат за рамномерно снабдување со јаглерод диоксид за да се хранат културите.